De boerenmarkt “Talad Suranaree” in Korat gaat vandaag weer open!

NAKHON RATCHASIMA:- De markt voor landbouwproducten van Talad Suranaree in het hoofddistrict gaat vandaag weer open, een maand nadat het werd uitgeroepen tot het centrum van een groot Covid-19-viruscluster en daarom werd gesloten.

Khun Phit Sonthi, de juridisch adviseur van Talad Suranaree Co, zei gisteren dat de provinciale gouverneur een bevel had uitgevaardigd waardoor mensen op 11 oktober naar de groothandelsmarkt konden terugkeren.

De markt zou vandaag worden heropend en verkopers zouden normaal kunnen handelen, zo vertelde khun Phit.

De Talad Suranee, een grote versmarkt, werd op 12 september gesloten nadat veel mensen daar het virus hadden opgelopen.  Er kwamen ongeveer 500 besmettingen vanaf de markt aan het licht, met infecties welke in 19 districten werden aangetroffen. De markt is inmiddels grondig schoongemaakt.

Vanaf vandaag moeten de meer dan 1.400 leveranciers daar elke zeven dagen een antigeenkit Covid19 test ondergaan.  Mensen die de markt betreden, moeten zich strikt houden aan de maatregelen voor het screenen van ziekten, zo maakte Khun Phit bekend.

Het provinciale controlepaneel voor besmettelijke ziekten meldde gisteren nog drie Covid-19-sterfgevallen en 165 nieuwe gevallen.

Daarmee kwam het provinciale totaal op 28.192 en het covid-gerelateerde dodental op 206.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!