Compensatie voor familie van student die stierf na zijn eerste Covid19 vaccinatie

NAKHON RATCHASIMA:- De familie van een 20-jarige student die op afgelopen donderdag stierf, 10 dagen na zijn eerste inenting met het Sinopharm vaccin, zal een initiële schadevergoeding van 400.000 baht krijgen.

De betaling werd gisteren door de provinciale gezondheidschef, Khun Narinrat Pichayakamin, bevestigd als vergoeding voor overlijden na vaccinatie.

De ongelukkige Khun Surachai Orsapanich, een eerstejaarsstudent die hotelmanagement studeert aan de Ramkhaemhaeng Universiteit , stierf donderdagochtend aan hartfalen in het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis in het hoofddistrict.

De jongeman had op 4 oktober zijn eerste dosis van het Sinopharm Covid19 vaccin in het winkelcentrum The Mall in het hoofddistrict gekregen. Het stadskantoor van Nakhon Ratchasima verstrekte het vaccin gratis aan de lokale bevolking.

Dr. Narinrat zei dat een geïnactiveerd vaccin zoals dat van Sinopharm normaal gesproken koorts, pijn en vermoeidheid kan veroorzaken, maar de overleden student had ernstige diarree gekregen en was in shock geraakt.

Khun Surachai’s oom, Pichet Ponsanoi, zei dat zijn neef drie dagen na het krijgen van de injectie diarree kreeg, braakte, zijn eetlust verloor en begon te rillen.

Maandag had hij hevige diarree en was hij maar half bij bewustzijn.  Hij was naar hetnsubdistrictsziekenhuis gebracht dat hem had doorverwezen naar het Debaratana Nakhonratsima Hospital.

Donderdag rond 02.00 uur raakte Surachai in shock en vervolgens in coma.  Hij werd overgebracht naar het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis, waar hij dezelfde ochtend stierf.

Khun Pichet zei dat de ouders van de jongeman waren overleden toen hij nog een kind was en dat zijn 70-jarige grootmoeder hem had opgevoed. Hij had geen onderliggende ziektes. Hij was kerngezond en werkte om zijn grootmoeder van geld te voorzien en zijn studies te betalen, aldus Khun Pichet.

De gouverneur van Nakhon Ratchasima, Khun Wichian Chantharanothai, zei vrijdag dat hij lokale artsen heeft opgedragen de dood van Surachai te onderzoeken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Bangkok Post

2 gedachten aan “Compensatie voor familie van student die stierf na zijn eerste Covid19 vaccinatie”

  1. Dus zoveel is een mensenleven waard. Hiermee geeft de regering toe dat deze “vaccins” niet veilig zijn en daar Big Pharma niet aansprakelijk gesteld kan worden, betalen ze een fooitje aan de nabestaanden.
    Ik zou iedereen willen adviseren zich te abonneren op Frontnieuws.com, een eye opener voor wie de waarheid (nog) onder ogen durft te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!