De Soi Dog Foundation biedt voedselhulp aan dieren in het door overstromingen getroffen Ayutthaya en Sing Buri

THAILAND:- De Soi Dog Foundation heeft deze week meer dan 40 ton honden- en kattenvoer verstrekt aan méér dan 3.000 dieren die getroffen zijn door ernstige overstromingen in de centrale Thaise provincies Ayutthaya en Sing Buri.  Het voedsel werd uitgedeeld aan zwerfdieren en huisdieren in vijf districten: Bang Ban, Sena, Bang Pahan en Tha Ruea in Ayutthaya, en In Buri in Sing Buri.

De pr. manager, Sakdapol Thongjan, van deze stichting, vertelde dat ze meldingen ontvangen over honden en katten die zwaar hadden te lijden als gevolg van de overstromingen en kwam met een hulpplan met als eerste prioriteit degenen die honger leden zo snel mogelijk te helpen.

“Tweeduizend zakken hondenvoer en 230 zakken kattenvoer werden aan lokale tambon-administratieve organisaties (OrBorTor) in door de overstromingen getroffen districten geleverd.

We bereiden ons voor op het evenement dat er meer getroffen regio’s zijn en blijven samenwerken met de relevante lokale autoriteiten.”

Het personeel van Soi Dog moest over het water varen en in sommige gevallen ook door het water waden om enkele slachtoffers van overstromingen te bereiken die op de bovenste verdiepingen van hun huizen waren gestrand met weinig of geen toegang tot voedsel voor hun huisdieren.  Een zo’n slachtoffer in Sing Buri vertelde Soi Dog dat zijn familie overlevingsvoorraden had gekregen van hun plaatselijke OrBorTor, maar bijna geen voedsel meer had voor hun negen katten die naast hen waren gestrand in hun ondergedompelde huis.

“We moeten vis uit blik bij elke maaltijd mengen met rijst, zodat iedere viervoeter een vol gevoel heeft”, zei hij.  “Dus ik ben blij dat Soi Dog me heeft gezien.  Er moeten anderen in de regio zijn die worstelen met hun huisdieren en geen eten hebben.”

De monnik Phra Khru Aobprachit Boonyarat, die voor meer dan 300 honden en katten zorgt in de Ta Nod-tempel in Ayutthaya, legde uit dat de donaties van voedsel voor huisdieren al laag waren vanwege de pandemie en dat de overstromingen ze nog verder hebben verminderd.

“De uitbraak van Covid19 virus heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van donaties en sindsdien hebben we problemen ondervonden bij de zorg voor onze honden en katten”, legde hij uit.  “Afgerond met de overstromingen, hebben we hier bijna geen eten meer.  Bedankt Soi Dog voor de helpende hand in ons uur van nood.”

De Soi Dog Foundation heeft in de loop der jaren grote aantallen dieren geholpen die door overstromingen zijn ontheemd, waaronder vorig jaar in Nakhon Si Thammarat, in Ubon Ratchathani in 2019 en in Bangkok tussen 2011 en 2012. Naast het doneren van voedsel heeft de stichting ook hulp geboden  in de vorm van sterilisatie, vaccinatie en de hereniging van verloren dieren met hun eigenaren.

Nu het water aanhoudt en er nog meer regen voorspeld wordt, heeft de stichting een noodoproep gelanceerd en vraagt ​​ze om hulp van het publiek om ervoor te zorgen dat ze over de middelen beschikken om de ontheemde dieren te blijven verzorgen.

“Alle steun, van een persoon of een organisatie, wordt in deze onzekere tijden enorm gewaardeerd.  Deze dieren maken deel uit van onze gemeenschappen en ze hebben ons nu meer dan ooit nodig”, benadrukte Sakdapol.

Om een ​​vermiste hond of kat te melden die voedsel nodig heeft, kunt u bellen met 076-681029 (maandag-vrijdag, 08:00-17:00) of een e-mail sturen naar ble@soidog.org.  Ga naar www.soidog.org/content/urgent-appeal/singburifloods om te doneren aan Soi Dog’s dringende oproepfonds om duizenden dieren die getroffen zijn door overstromingen te helpen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!