De Blue Dragon stopt de loterijverkoop omdat de politie hard optreedt tegen te hoge verkoopprijzen 

LOEI:- De exploitant van het online loterijplatform “Blue Dragon Lottery” zei dat het de activiteiten vanaf 2 april zal opschorten nadat zijn kantoor door de politie was binnengevallen op verdenking van te hoge verkoopprijzen.

 “De klanten kunnen nu nog steeds loten kopen voor de trekking op 1 april”, zo maakte de president van het bedrijf, khun Phatchara Messiahporn.

Hij ontkende elke aantijging, maar zei dat hij niet wist wanneer de verkoop van tickets zou worden hervat. De politie viel afgelopen vrijdag (25 maart) de kantoren van Blue Dragon in de provincies Nonthaburi en Loei binnen als onderdeel van een hardhandig optreden tegen chronische te hoge prijzen van loten van de overheid.

De politie nam toen 1,8 miljoen loten in beslag van het kantoor in Nonthaburi en 200.000 loten van het kantoor in Loei.

Uit eerste onderzoek bleek dat het bedrijf, dat activa heeft van meer dan 100 miljoen baht, niet in aanmerking komt voor een loterijquotum, maar grote hoeveelheden loten heeft vergaard van bestaande quotahouders en kleine verkopers.

De politie onderzoekt het bedrijf nu op verdenking van andere misdaden, waaronder het witwassen van geld en illegaal gokken.

Khun Phatchara zei dat Blue Dragon-klanten met bonnen nog steeds tickets konden ophalen, of ze nu prijzen hadden gewonnen of niet.

 “Degenen die de trekking van 1 april winnen, kunnen ook gebruikmaken van de prijsverzilveringsservice van het bedrijf zonder dat ze het Nationaal loterijkantoor van de overheid hoeven te bezoeken”, voegde hij eraan toe.

“We staan ​​erop dat alle tickets die via ons online platform worden verkocht, worden ondersteund door de originele tickets die door de overheid zijn uitgegeven”, aldus Khun Phatchara.

“We weten niet wanneer we weer online tickets kunnen verkopen.  Vanaf 2 april zijn alle Blue Dragon-loterijdiensten dus niet meet beschikbaar.  Andere diensten, zoals de verkoop van amuletten, horoscopen, waarzeggerij en onze ‘high-tech noedels’-foodtrucks, blijven echter gewoon doorgaan.”

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!