De nieuwe spoorlijn Laos-China voor het eerst gebruik genomen om Thais fruit naar China te transporteren 

NONG KHAI:- Twee containers met 40 ton durian en een container gevuld met 20 ton kokosnoten zijn afgelopen. zondag voor het eerst met een trein China binnengereden.

De zending uit Rayong werd in Nong Khai in de trein geladen en begaf zich naar het Thanaleng Station in Laos, voordat hij China binnenkwam via het Mohan-controlepunt.  Het is voor het eerst dat de spoorlijn China-Laos wordt gebruikt om Thais fruit te vervoeren.

Khun Wutt Rengpradoong, een douanebeambte in Nong Khai, zei dat er in overeenstemming met de instructies van de vice-minister van Financiën en het hoofd van het douanebureau stappen zijn genomen om de kosten te verlagen en de inspectie van goederen efficiënter te maken.

In plaats van goederen van het Nong Khai-treinstation naar de douanegrenspost te verplaatsen voor inspectie, stuurt de douane nu mobiele röntgenapparaten om de goederen te inspecteren.

Khun Somkiat Mansiripibul, manager van Kaocharoen Train Transport, dat de spoorlijn Laos-China exploiteert, zei dat er nog steeds problemen zijn bij het verzenden van Thais fruit naar China vanwege de Covid19 crisis, maar dat er stappen worden ondernomen om deze problemen te verminderen.  Hij zei dat verwante organisaties en agentschappen hielpen om deze problemen te verminderen en het transport van goederen naar China te versnellen.

Hij zei ook dat er inspanningen worden geleverd om de kosten van het verzenden van goederen naar China te verlagen en het proces efficiënter te maken.

Somkiat voegde eraan toe dat het spoorvervoer het snelst lijkt te zijn, eraan toevoegend dat het slechts vier of vijf dagen duurt voordat goederen van Rayong naar Kunming in China worden vervoerd.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!