74 covid patiënten in Thailand weigeren om naar een veldhospitaal te gaan

~GAAT HET NIET GOEDSCHIKS DAN KWAADSCHIKS~
(Vrijwillig of gedwongen) 

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid kondigde aan dat het een aantal Covid-19-patiënten zou kunnen vervolgen die weigerden in veldhospitalen te worden behandeld.  

De 74 patiënten, van wie de meesten afkomstig zijn uit zogenaamde “hi-so” -families in Bangkok, zouden ambtenaren hebben verteld dat een verblijf in een veldhospitaal “onpraktisch” was.  In plaats daarvan zei vice-minister van Volksgezondheid, Khun Sathit Pitutecha dat de patiënten ervoor kozen om thuis te blijven, hetgeen in strijd is met de wet op overdraagbare ziekten.

“Elke Covid-19-patiënt moet worden verzorgd door medisch personeel van het ministerie van Volksgezondheid in een medische faciliteit van het ministerie, anders overtreden ze de wet op overdraagbare ziekten”.  Het ministerie overweegt juridische stappen te ondernemen tegen degenen die hebben geweigerd de regels van het ministerie te volgen. 

De Bangkok Post meldt dat het ministerie van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat de patiënten in kwestie afkomstig zijn uit de Thong Lor Cluster, één uitgaansgebied waar de derde covid19 golf is ontstaan.

Khun Sathit zegt dat de patiënten tegen agenten vertelden dat ze alleen in privékamers in ziekenhuizen zouden verblijven.  Hij voegt eraan toe dat het belangrijk is dat alle geïnfecteerde mensen in het ziekenhuis worden opgenomen, aangezien ernstige symptomen op elk moment kunnen optreden en patiënten moeten worden gecontroleerd door gekwalificeerd medisch personeel.

Hij verwees naar de zaak van de Thaise acteur Kom Chuanchen om zijn standpunt te bewijzen.  De beroemdheid ontwikkelde aanvankelijk milde symptomen nadat hij positief had getest op het virus en kon normaal communiceren.  Hij ligt momenteel echter op de intensive care met ademhalingsproblemen.

Volgens ander nieuws heeft de politie van Bangkok twee leidinggevenden van clubs in de hoofdstad gevraagd hen te ondervragen.  Kiattipong Khamtai en Decha Pilalee van de Krystal Club en Emerald Lounge worden beschuldigd van het overtreden van de Emergency Decree and Communicable Diseases Act.  

Aangenomen wordt dat de recente golf van infecties, waaronder de B117-stam, werd veroorzaakt door feesten in beide clubs.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!