BREAKING NEWS | De vermiste peuter ‘Gina’ op nippertje gered van offerande aan bosgeesten

CHIANG MAI:- De vermiste peuter “Gina” uit Chiang Mai is vanmiddag veilig rond het middaguur teruggevonden in een hut in de buurt.

De peuter was al meer dan drie dagen vermist, een Myanmarese man bekende dat hij het kind had ontvoerd en haar had achtergelaten in een grot op zo’n 3 kilometer afstand als een offer aan geesten.

De reddingsprocedure werd live gestreamd op Facebook en liet zien hoe de politie de 23 maanden oude Ponsiri Wongsilaroongruang alias “Gina” vonden, die sinds zondagavond uit haar huis vermist was.

De peuter was plots uit haar huis in het afgelegen dorp Ban Huay Fak Dab in het Mae Taeng-district van Chiang Mai verdwenen.

De politie en dorpsbewoners waren de afgelopen drie dagen op zoek naar het kind, maar tevergeefs.  De zoekteams hadden ook politiehonden, luchtzoekdrones en helikopters ingezet om het gebied te kammen, maar ook zij hadden géén en succes.

De politie boekte echter pas vooruitgang toen Gina’s vader, Suriya, de politie vertelde over zijn buurman, een 44-jarige Myanmarese staatsburger die de naam Siew draagt.  Blijkbaar hield Gina van Siew en werd vaak in en rond zijn huis gezien.

Deze morgen bekende de verdachte, na uren van intensief verhoor, uiteindelijk dat hij Gina naar een grot had gebracht op zo’n 3 km afstand als een offer aan de bos- en berggeesten.  De baby werd gevonden in een hut in de buurt zonder tekenen van letsel en verkeerd verder in blakende gezondheid.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Div. Thaise Kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!