De bermen van de Buriram staan ​​in volle bloei dankzij het doorzettingsvermogen van oma Jiew

BURIRAM:- Een 75-jarige inwoonster van Buriram zegt dat haar tuinwerk de gemeenschap verfraait en haar gelukkig maakt ‘Oma Jiew’ is op 75-jarige leeftijd een sensatie op sociale media geworden, nadat haar pogingen om de wegen in Buriram te verfraaien de aandacht van een voorbijganger trokken.

Een Facebooker plaatste onlangs foto’s van een oudere vrouw die langs een weg planten water gaf met het onderschrift: “Deze jongeman reed voorbij en zag prachtige bloemen langs de weg. Hij dacht eerst dat het de plaatselijke autoriteiten waren, maar het bleek deze oma te zijn. Ze duwt haar karretje om beetje bij beetje de bloemen water te geven die ze heeft geplant. Voorbijgangers zullen nooit weten dat zij degene is die erachter zit. Dit bericht ging al snel viraal, waarbij veel internetgebruikers de oma applaudisseerden voor haar inspanningen.

Veel verslaggevers namen kennis van het bericht en gingen naar het dorp Khok Hua Chang in Buri Ram om Kreuwan ‘Oma Jiew’ Anantachaiworakun te zoeken en troffen haar aan terwijl ze bezig was met planten langs de weg bij haar huis.

Ze legde uit dat ze geen kinderen heeft en nadat haar man in 1999 overleed, had ze niemand om voor te zorgen, behalve voor haar neefje, die nu 17 is en naar de universiteit gaat. Ze zei dat ze altijd van tuinieren heeft gehouden en nadat ze in 2009 met pensioen ging als lerares, begon ze bloemen te planten in de gemeenschap, voor haar huis en bij de tempel.

Ik wilde dat de gemeenschap en de tempel er leuk en mooi uit zouden zien, in plaats van er slordig uit te zien met overwoekerd gras. Bovendien word ik er heel blij van als ik de bloemen zie bloeien. Tuinieren houdt me bezig en verlicht stress. Het is beter dan thuisblijven en niets doen”, zegt ze.

Tot de bloeiende planten die ze heeft geplant behoren de gewone postelein, hibiscus, zinnia en gele bellen. De meest prominente is echter de gewone postelein, die begon als een plantje dat haar door de buren werd aangeboden en zich nu in verschillende struiken heeft verspreid. Later breidde ze haar repertoire uit door drie zinnia- en gele klokplanten te kopen voor 100 baht.

Een bewoner zei dat ze verluidt maandelijks ongeveer 700 baht uit aan de bloemetjes langs de weg.

Olleke Bolleke in de Isaan 
Bron: ประเทศชาติ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!