De beloofde vuilverbrandingsoven op Koh Larn tegenover verstrikt in bureaucratie

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya, Khun Poramet Ngampichet, zei dat het contract opnieuw wordt beoordeeld door het kantoor van de procureur-generaal, waarna de stad de bouwopdracht zal uitbrengen voor biedingen.

De trage wieken van de regering blijven langzaam draaien voor de voorgestelde verbrandingsoven van Koh Larn. De centrale overheid peinst zich sinds juni één ongeluk op het project zonder tekenen dat het binnenkort alle administratieve rompslomp zal wegnemen.

De burgemeester van Pattaya, verklaarde deze afgelopen week dat het contract opnieuw wordt beoordeeld door het bureau van de procureur-generaal, dat in juli was ondertekend en het naar de Raad van State was gestuurd.

De reden waarom het contract terug is met de OAG is niet bekendgemaakt.  Na goedkeuring zal Pattaya de bouwopdracht uitbesteden.  De bouw zelf zal naar verwachting tot zeven maanden in beslag nemen.

Eenmaal operationeel, zal de verbrandingsoven zich richten op het wegwerken van de 50.000 ton afvalberg van het eiland, waarbij 50 ton per dag wordt verbrand.  Het wegwerken van de achterstand duurt 2,7 jaar in dat slakkentempo dat is voorgesteld.

Het volledig heropende Koh Larn genereert echter weer 25 ton afval per dag – een stijging van 10 toen het eiland werd gesloten.  In dat tempo zullen stinkende stortplaatsen de komende jaren een vast onderdeel van het leven op Koh Larn blijven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Auke Boon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!