De belastingverlaging op alcoholhoudende dranken in Thailand is goedgekeurd met als doel het toerisme een boost te geven

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft vandaag de belastingverlagingen op alcoholische dranken goedgekeurd, waarbij de wijnprijzen aanzienlijk zullen dalen, met als doel om het toerisme te stimuleren. De hoge importtarieven op wijnen, die momenteel worden geschat op 54% en 60% van de aangegeven waarde, zullen voor onbepaalde tijd worden vrijgesteld, aldus functionarissen. De accijns op wijn wordt verlaagd van 10% naar 5% en op lokale sterke drank van 10% naar nul om kleinschalige producenten te helpen, zo vertelde regeringswoordvoerder khun Chai Wacharonke zojuist aan de verslaggevers.

Bovendien zou de accijns op uitgaansgelegenheden worden gehalveerd tot 5% van de bruto-inkomsten om exploitanten te helpen nog steeds de naweeën van de pandemie te voelen. De belastingmaatregelen zullen naar verwachting binnenkort van kracht worden, zodra een ministeriële regeling in de Thaise staatscourant wordt gepubliceerd, aldus de Khun Chai.

Het verlies aan belastinginkomsten zou worden gecompenseerd door extra inkomsten uit toeristen, zo verklaard Khun Lavaron Sangsnit, secretaris van het ministerie van Financiën. 

Toerisme is een belangrijke motor van de op één na grootste economie van Zuidoost-Azië. Vorig jaar bereikte het land zijn doelstelling van 28 miljoen internationale toeristen, wat 1,2 biljoen baht genereerde, zo bleek uit overheidsgegevens.

De huidige accijnsbelastingstructuur is verdeeld in twee niveaus. Als een fles wijn meer dan 1.000 baht kost, bedraagt ​​de accijns 10%, terwijl voor wijn onder de 1.000 baht een nultarief geldt.

Er wordt echter ook accijns geheven op de alcoholdichtheid Op alle wijnen, ongeacht de prijs, wordt belasting geheven van 1.500 baht per liter voor een alcoholpercentage van meer dan 10%, dat tarief is verlaagd naar 1.000 baht.

Lokale sterke drank wordt ook geconfronteerd met een aparte accijns op basis van volume, van 150 baht per liter voor een alcoholpercentage van 10%, dat tarief blijft ongewijzigd. 

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “De belastingverlaging op alcoholhoudende dranken in Thailand is goedgekeurd met als doel het toerisme een boost te geven”

  1. En wat gaan we daar in de praktijk van merken?
    Ik koop per maand 10 dozen Leo van 635 baht, ben een thuis drinker, gaan die dan 550 baht kosten ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!