Ambtenaren waarschuwen voor een afnemende vogelpopulatie op de Nationale Vogeldag in Thailand

PATTAYA:- Vandaag (5 januari) is het Nationale Vogeldag en het ministerie van nationale Parken, natuur- en plantenbehoud, afgekort het DNP, maakt van de gelegenheid gebruik om er bij Thais op aan te dringen zich bewust te zijn van de afnemende vogelpopulatie als gevolg van menselijk ingrijpen.

Er zijn meer dan 1.000 vogelsoorten te vinden in Thailand dankzij de rijke biodiversiteit van het koninkrijk, zo het DNP vandaag op hun Facebook-pagina weten.

“Het aantal vogels neemt echter snel af als gevolg van de jacht en ontbossing. Dit laatste heeft aanzienlijke delen van de vogelhabitats in verschillende delen van Thailand weggenomen”, 

Nationale Vogeldag is een van de vele aangewezen feestdagen met betrekking tot vogels in de Verenigde Staten, met verschillende aanhangers die dit vieren door vogels te kijken, vogels te bestuderen en andere vogelgerelateerde activiteiten. 

Adoptie van vogels is een bijzonder belangrijke activiteit op de Nationale Vogeldag, terwijl het publieke bewustzijn wordt vergroot over de bedreigingen voor wilde vogels, evenals over het lot van veel in gevangenschap levende vogels.

Nationale Vogeldag is in Thailand niet officieel maar wel ontzettend belangrijk, zo meent uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!