De bedrijven in Pattaya donderen achter elkaar als dominostenen om!

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer kan er niet meer om heen, de economie van deze eens bruisende kustplaats valt als een plumpudding in elkaar, de bedrijven vallen achter elkaar als dominostenen om. 

De horeca is in de brede zin van het woord totaal ingestort, de barren zijn gesloten, waardoor de gastvrouwen zonder werk kwamen te zitten. Géén geld voor meer cosmetica, géén enkele baht meer voor een leuk uitdagend jurkje of een paar prachtige pumps, liefst rood met hoge hakken. Enfin,….u weet het waarschijnlijk beter dan ik, ik heb er namelijk niet zo’n kijk op, doordat mijn interesses op een ander vlak liggen.

De dames die uiteindelijk gastvrouwen plegen te zijn, trekken massaal de stad uit, waardoor de verhuurders aan de rand van de afgrond staan of in het ergste geval failliet gaan.

Khun “Meena” is “gastvrouw” in een bar in Soi 6, die, toen de bar niet gesloten was, zorgde ze ervoor dat de weinig mannen die binnenkwamen niets te kort kwamen. Ze zette op gezette tijden haar laptop aan, voor een gezellig babbeltje alwaar na rap een kwartiertje er een ‘gelukkig’ eind aankwam. Maar nu zijn de deuren gesloten, staat de camera uit en heeft Meena slechts 1.000 baht op haar rekening staan.  Ze zei vandaag dat ze niet weet wat te gaan doen, misschien nog wat vrienden benaderen of die haar wat geld kunnen lenen.

Meena paste bij de demografie van khun “Prasit”, die met zijn saleng door de stad rijdt en probeert kleding aan barmeisjes te verkopen. Maar de weinige vrouwen die in de stad zijn achtergebleven, hebben totaal niets nodig, zodat Khun Prasit op een goede dag misschien 200 baht verdient.

Khun Boonanan Pattanasin, zijnde de voorzitter van de Pattiaaanse vereniging voor zaken en toerisme, had vorige week nog laten weten dat 90 procent van de hotels in Pattaya gesloten is en dat het nachtleven nagenoeg dood is.  De regering, zo klaagde hij, heeft de economie van Pattaya stilgelegd maar heeft niets aangeboden om bedrijven en mensen te helpen overleven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand

2 gedachten aan “De bedrijven in Pattaya donderen achter elkaar als dominostenen om!”

  1. Pattaya is donkerrood. Men kan aannemen dat er dit jaar niets meer vertier zal zijn. Nadat aanvankelijk de bars en uitgaansgelegenheden achter mekaar werden gesloten, treft het nu de hotels en restaurants. Als dit zo doorgaat, wordt Pattaya weer het dromerige vissersdorp dat voorheen was!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!