Thailand gaat persoonlijke registratie voor cryptocurrency vereisen

~DAT HAD MEN OP DE KLOMPEN KUNNEN AANVOELEN~
(Dat had men kunnen weten)

BANGKOK:- Thailand heeft nieuwe regels gelanceerd voor iedereen die een cryptocurrency-rekening wilt gaan openen waaronder een fysieke registratie een vereiste is en het online instellen niet toegestaan is.

Het Thaise anti-witwas kantoor heeft deze regel opgesteld die in september 2021 van kracht wordt, met als doel het witwassen van geld te verminderen, een praktijk die in de cryptologie een bekend fenomeen is.

Mensen die in Thailand een cryptocurrency rekening willen registreren, moeten hun Thaise identiteitskaart scannen en persoonlijk identificatiedocumenten indienen.

Bij de registratie zal een machine betrokken zijn die een “dip-chip” wordt genoemd, een systeem dat in het verleden gebruikt is in de Thaise goud handel.  Het systeem registreert in wezen alle mensen in het handelssysteem en is succesvol geweest in de goudhandel om klantrelaties te beheren en de veiligheid te vergroten.

Thaise critici wijzen op een schending van de privacy en een complicatie van de registratie van en handel in cryptovaluta die de acceptatie en het gebruik in Thailand zal vertragen.  Anderen beweren dat het doel van crypto was om een ​​gedecentraliseerd digitaal systeem te creëren, iets dat persoonlijke gecentraliseerde registratie rechtstreeks tegenspreekt. 

Vorig jaar is het aantal Thaise crypto-rekeningen van 160.000 accounts vorig jaar naar 700.000 dit jaar, echter de meeste accounts zijn online geopend, dus deze nieuwe regelgeving zal naar verwachting de groei van Thaise crypto drastisch gaan vertragen.

Thailand is niet de enige in hun streven om zware regelgeving toe te voegen om het witwassen van geld en andere illegale activiteiten via cryptocurrencies te voorkomen.  Turkije heeft zich onlangs aangesloten bij landen als Bolivia en India door drastische regelgeving op te leggen.  In februari verbood Nigeria het gebruik van cryptocurrencies, wat leidde tot enorme verontwaardiging in Nigeria en de rest van de wereld, aangezien het land de tweede was na de Verenigde Staten wat betreft het gebruik van cryptocurrency.

Terwijl crypto-uitwisselingen en aanverwante industrieën hun systemen hebben versterkt en uitgebreid om de enorme toestroom van nieuwe cryptocurrency-gebruikers aan te kunnen, wordt verwacht dat de nieuwe persoonlijke voorschriften de groei ernstig zullen belemmeren door een proces te creëren dat zo gecompliceerd is dat het mensen wegjaagt die nieuwsgierig zijn naar de  opkomende valuta’s.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: beincrypto.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!