De bankbiljetten van 20 baht in Thailand krijgen vanaf 24 maart 2022 een moderne polymeerupdate

THAILAND:- De geldspaarders in Thailand kunnen zich verheugen, op 24 maart krijgt het bankbiljet van 20 baht een radicaal nieuwe update.  Nee, het koninklijke portret wordt niet vervangen door een ander prominent figuur, maar het dunne, vuile papier dat al tientallen jaren wordt gebruikt, wordt vervangen door een modern nieuw polymeer.

Vanaf 24 maart zullen de nieuwe, duurzamere 20 baht biljetten van polymeer in omloop komen en legale valuta worden, verkrijgbaar bij alle financiële instellingen en commerciële banken in het hele land.  Iedereen die dat wil, kan zijn oude papieren biljetten naar deze banken brengen en ze inwisselen voor nieuwe polymeerbiljetten.

De Bank of Thailand heeft deze nieuwe biljetten uitgegeven met polymeer in plaats van papier, omdat ze schoner en sterker zijn dan de oude biljetten.  Ze nemen geen vuil of vocht op, waardoor ze schoner zijn en omdat ze veel robuuster en duurzamer zijn, hoeven ze niet zo vaak uit de omloop te worden gehaald en vervangen als de papieren , waardoor ze milieuvriendelijker zijn.

Polymeerbiljetten zoals dit nieuwe biljet van 20 baht worden al in veel andere landen gebruikt, waaronder de buur van Thailand in het zuiden van Maleisië en Singapore daaronder.  Vietnam gebruikt ook polymeerrekeningen, net als Australië, het VK en Canada.

Het ontwerp van het nieuwe polymeer 20 baht-biljet zal niet veel verschillen van de huidige papieren rekening die in omloop is, maar ze zullen het nette kleine transparante venster erin hebben, evenals is het nummer 20 in reliëf voor extra veiligheid in de nieuwe versie opgenomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise PBS Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!