Expats die in Thailand zijn gevaccineerd kunnen tot 31 maart een gratis E-vaccinatiekaart aanvragen

BANGKOK:- Expats die in Thailand zijn ingeënt, kunnen tot 31 maart 2022 gratis een e-vaccinatiekaart aanvragen. Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat iedereen die volledig is ingeënt in Thailand zich kan registreren voor een e-vaccinatiekaart via de Mor Prom-applicatie.

Om te registreren, moeten gebruikers een 13-cijferig identificatienummer opgeven.  Voor Thaise staatsburgers is dit het nummer dat op hun identiteitskaart staat.

Voor buitenlanders wordt het 13-cijferige nummer vermeld op het vaccinatiebewijs dat ze ontvangen na hun tweede dosis van het COVID-19-vaccin.  Het nummer begint met “60” en staat op het certificaat naast “ID-nummer”.

Iedereen die een e-vaccinatiekaart wil aanvragen, moet ook de Mor Prom-applicatie downloaden, die beschikbaar is voor Android en iOS.  Na het downloaden moeten gebruikers “Internationaal certificaat” selecteren en het e-Vaccine Passport aanvragen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid wordt dan binnen drie werkdagen een QR-code voor de e-vaccinatiekaart uitgegeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Hua Hin Today

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!