De Bank of Thailand vernieuwd het  bankbiljet van 20 baht voor verbeterde hygiëne en langere levensduur 

BANGKOK:- De Bank of Thailand heeft een nieuw 20 baht-bankbiljet van polyester uitgegeven.  Het bankbiljet zou bestand zijn tegen vocht en vuil, wat resulteert in een langere houdbaarheid.  De centrale bank begon op 24 maart met de distributie van de glimmende nieuwe baht-dollars.

Het BOT, zoals de Bank van Thailand afgekort genoemd wordt, maakte bekend dat mensen het biljet van 20 baht het vaakst gebruikten, waardoor ze vuil en beschadigd raakten.  

Om de bewoners schonere en duurzamere bankbiljetten te bieden, is het materiaal veranderd van papier in polyester, een speciaal plastic dat geen vocht en vuil opneemt.  Omdat de bankbiljetten nu duurzamer zijn, kunnen ze langer worden gebruikt, wat de productie van bankbiljetten zal helpen verminderen en goed is voor het milieu.

De nieuwe bankbiljetten hebben hetzelfde patroon en dezelfde kleur als de oude, maar de textuur is anders vanwege het nieuwe materiaal.  De biljetten hebben een gladdere, plasticachtige textuur die ook dikker en scherper is dan hun voorgangers.  De nieuwe biljetten zijn ook veiliger;  ze hebben nu een transparante vlek in een Thais patroon, dat aan beide kanten zichtbaar is voor extra veiligheid.

De rekeningen worden voornamelijk verdeeld door Siam Commercial Bank, evenals door enkele gespecialiseerde financiële instellingen.  Ondertussen kunnen de oude bankbiljetten van papier nog gewoon gebruikt worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Channel7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!