De Bangkok Mass Transit Authority gaat een joint venture om in de hoofdstad 200 elektrische bussen te laten rijden

BANGKOK:- De Bangkok Mass Transit Authority zal met particuliere bedrijven gaan samenwerken om meer dan 200 elektrische bussen te laten rijden, zodat het dagelijks tot een miljoen mensen kan vervoeren.  

De nieuwe elektrische bussen maken ook deel uit van de inspanningen van de stad om haar oude busdiensten te upgraden en de totale ecologische voetafdruk van Bangkok te verkleinen.

Het nieuwe elektrische bussysteem zal de hiaten in de reguliere lijndiensten voor forenzen snel opvullen en, na verloop van tijd, de luchtvervuiling rond de Thaise hoofdstad verminderen, zo meent de BMTA.

Het contract heeft een looptijd van 2 jaar en zal worden uitbesteed aan particuliere bedrijven.  De eerste ronde van diensten begint later dit jaar in november met 90 nieuwe elektrische bussen.

Het zal langs een aantal belangrijke routes lopen, zoals vanaf het nieuwe Bang Sue Grand Station en het Queen Sirikit Convention Centre.

De BMTA zegt dat het niet het geld heeft om nieuwe bussen te betalen om zijn activiteiten te upgraden, maar kan samenwerken met particuliere bedrijven om de nieuwe diensten in de stad aan te bieden.

Het Staatsbureau voor ondernemingsbeleid en het kabinet moeten het rehabilitatieplan goedkeuren omdat het probleem snel moet worden opgelost. Momenteel rijden er 2.885 openbare bussen op 107 routes, goed voor 17.000 ritten per dag.  De BMTA zal het aantal ritten per dag verhogen tot 19.000 ritten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!