De avondklok in Hua Hin heeft zijn langste tijd gehad, zo beweerde premier Prayut

HUA HIN:- De Thaise premier Prayut Chan-o-cha vertelde dat de avondklok die van kracht is in 29 ‘donkerrode’ provincies van COVID-19, waaronder Prachuap Khiri Khan en Hua Hin, kan worden verkort als de Covid19 situatie zich daar blijft verbeteren.

Premier Prayut zei dat elke wijziging van de avondklok, die van kracht is tussen 21.00 uur en 04.00 uur, zal afhangen van het aantal infecties, dodelijke slachtoffers en andere statistieken die verband houden met de pandemie.

De premier zei dat hij wist dat de avondklok gevolgen had voor uitgaansgelegenheden zoals pubs, bars en andere uitgaansgelegenheden.

Hij voegde eraan toe dat hij de opheffing van meer beperkingen met de CCSA wil bespreken, maar hij blijft zich zorgen maken over mensen die massaal naar deze locaties komen.

Premier Prayut vertelde verder in zijn rol van voorzitter van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, advies zal inwinnen bij gezondheidsfunctionarissen voordat hij beslist of de avondklok kan worden opgeheven.

De CCSA beoordeelt elke 14 dagen alle Covid19 maatregelen en komt naar verwachting rond 14 september weer bijeen.

De premier voegde eraan toe dat hij, ondanks het versoepelen van de beperkingen op 1 september, hoopte dat mensen in Thailand zullen blijven samenwerken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Het nieuws komt op het moment dat de politie van Hua Hin donderdag foto’s vrijgaf van agenten die de avondklok uitvoerden bij een controlepost bij het Klai Kangwon-paleis op woensdagavond.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: politie Hua Hin
Content: Olleke Bolleke in zuidwest Thailand
Bron: HuaHintoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!