Bejaarde Britse man na 3 dagen verdwaald in het bos Khon Kaen te zijn, gered

KHON KAEN:- De 73-jarige Engelsman, Mr. Barry Weller mag graag van de natuur genieten en neemt dan zijn motor om door het lokale landschap in Khon Kaen te cruisen.  Hij gaat regelmatig ’s middags op pad om de rijstvelden en het bos in de omgeving te verkennen, maar keerde altijd voor het donker terug.  

Afgelopen dinsdag vertelde de Britse man tegen zijn Thaise vrouw dat hij een ritje ging maken door het bos en langs de rijstvelden maar kwam die avond niet terug.

Zijn bezorgde vrouw waarschuwde die avond de autoriteiten van het politiebureau van Ubon Rattana en een zoekteam begon met pogingen om de vermiste man op te sporen.  Ze doorzochten verschillende lokale districten totdat ze zijn motorfiets vonden die was achtergelaten in een rijstveld bij Ban Nong Saeng.  Maar Barry was echter in géén velden of wegen te bekennen.

Gisteren, 3 dagen later, werd Barry gered op een berg in het district Khao Suan Kwang toen lokale bewoners hem tegenkwamen en contact opnamen met reddingswerkers en lokale autoriteiten.  Toen hij werd gevonden, had hij geen schoenen en was zijn lichaam bedekt met krassen.

De Brit had zijn motor geparkeerd om een ​​wandeling te in de naburige bergen te maken,maar was de weg kwijt geraakt en kon het pad niet meer vinden waar hij zijn motor had achtergelaten.  Volgens reddingswerkers kon Barry drie dagen in het bos overleven door fruit te plukken en te eten en regenwater op te vangen en te drinken.

Nadat Barry was teruggevonden, werd hij van de berg naar het Dong Yen-klooster gebracht, waar zijn bezorgde vrouw opgelucht ademhaalde toen ze in tranen herenigd werd met haar man.  het echtpaar bedankte iedereen voor hun hulp bij het vinden van Barry en het veilig thuisbrengen van hem.

Mr. Barry werd voor onderzoek naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht om zijn toestand te controleren nadat hij 3 dagen in het bos was gestrand.  Artsen zullen ervoor zorgen dat hij in stabiele toestand is en hem vervolgens naar zijn huis sturen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Rescue Sawang Association Ruamjai
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: AsenNow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!