COVID-UPDATE VRIJDAG: 2.256 nieuwe besmettingen en 30 doden

~DE COVID19 SITUATIE IN THAILAND~

BANGKOK:- De Thaise gezondheidsdienst heeft de balans van de afgelopen 24 uur in Thailand gerapporteerd.  Er waren 30 nieuwe Covid-gerelateerde sterfgevallen en 2.256 nieuwe infecties.  Van de nieuwe besmettingen van vandaag kwamen 183 uit het gevangenissysteem.  Gisteren zijn de cijfers aanzienlijk gestegen als gevolg van de publicatie van zaaknummers uit twee zeer besmette gevangenissen: de Bangkok Remand Prison en de Central Women’s Correctional Institution.

De Thaise Volleyball Federatie hoopt nog steeds een team te sturen om deel te nemen aan de Nations League in Italië, ondanks een aantal gevallen in het trainingskamp van het team.  De TVA heeft het damesteam teruggetrokken uit het toernooi nadat 22 spelers en officials eerder deze week positief testten.  De teamleider maakte bekend dat de resultaten van verdere tests voor aanstaande maandag worden verwacht.

 “We zullen proberen een team te sturen om aan dit evenement deel te nemen.  We hopen dat onze atleten gezond zijn en klaar voor deze wedstrijd.  Indien nodig kunnen we andere spelers bellen. “

Een werkkamp in het noorden van Bangkok werd door ambtenaren gesloten nadat 196 mensen positief testten op Covid.  Het nieuwe cluster werd ontdekt tijdens proactieve tests in Soi Yai Phol op Chalermprakiat Chulabhorn Road in Lak Si, ten zuiden van Don Mueang Airport.

Na gisteren in het laatste kwartaal van 2021 het aantal binnenlandse reizen te hebben verhoogd, verlaagde de toeristische autoriteit van Thailand de vooruitzichten voor binnenlandse reizen en inkomsten voor de rest van dit jaar “vanwege de economische neergang”.

De gouverneur van het TAT, Khun Yuthasak Supasorn zei dat vorig jaar 90,5 miljoen binnenlandse reizen, geholpen door stimuleringsmaatregelen van de Thaise regering zoals “We Travel Together” en “Tour Teaw Thai” (Travel Thailand), de lat voor dat jaar hebben gewekt.  De omzet van vorig jaar omvat echter ook de eerste drie maanden van 2020, die grotendeels niet werden beïnvloed door de op handen zijnde pandemie en grenssluitingen.

Khun Yuthasak vertelde dat de maatregelen eind juni of begin juli kunnen beginnen als de huidige golf van besmettingen “hopelijk onder controle is”.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!