De automobilisten in Thailand riskeren een gevangenisstraf voor op spetteren van regenwater naar voetgangers

BANGKOK:- De Thaise regering heeft een waarschuwing doen uitgaan naar automobilisten die regenplassen vanaf de weg naar voetgangers doen opspatten. Deze waarschuwing heeft véél stof doen opwaaien vanuit de hoek van moeders die met hun kinderwagens de wegen moeten trotseren en eisen dat de regering handen uit de mouwen steekt om de wegen te laten repareren.

De dreiging is des te bizarder aangezien Thailand midden in het moessonseizoen zit, waardoor het bijna onmogelijk is om de Thaise wegen te rijden zonder door plassen water te laten opspatten.

Hoe het óók zij, grote aantallen Thaise burgers veerden op als door een bij gestolen, door te vertellen dat de regering eerst maar eens de wegen moeten repareren, inplaats van deze onzinnige waarschuwing uit te geven.

De Facebook-pagina van de Thaise regering voor public relations maakte gisteren de mogelijke straffen bekend die bestuurders in Thailand kunnen krijgen als ze voetgangers met vuil water uit plassen op de weg spatten.

Volgens de Wegenverkeerswet, waarnaar in de post wordt verwezen, is het bespatten van voetgangers met water in strijd met de Wegenverkeerswet artikel 43: rijden zonder zich bewust te zijn van de veiligheid of overlast van anderen.  Chauffeurs van auto’s maar ook van motoren die de wet overtreden, riskeren een boete van 2.000 tot 10.000 baht, een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of één combinatie van beide.

Bovendien, als het opspattende water schade toebrengt aan andermans eigendommen, zullen bestuurders worden beschouwd als overtredingen van artikel 358 van het strafrecht: wie schade toebrengt, vernietigt of waardevermindering veroorzaakt op openbare eigendommen of die van anderen, krijgt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar,  boetes tot 10.000 baht, of één combinatie beide.

De PR-afdeling voegde er ook aan toe dat de slachtoffers of eigenaren van de beschadigde activa schadevergoeding zouden kunnen eisen volgens het burgerlijk en handelsrecht, sectie 438. Het bedrag van de schadevergoeding zal afhangen van de rechterlijke aanpassing.

De afdeling vertelde de slachtoffers om een ​​klacht in te dienen bij een politiebureau met een foto of een video van de auto en zijn kentekens.

Ondertussen bedankten andere Thaise burgers de PR-afdeling voor het informeren van hen over hun rechten als voetgangers, en voegden eraan toe dat automobilisten voorzichtig moeten rijden.  Ze zeiden dat chauffeurs genereus moeten zijn, hoe slecht de wegen ook zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!