De associatie van Thaise Brouwers dringt er bij de regering op aan het verbod op de verkoop van alcohol in restaurants in te trekken

~GEBROKEN FLESSEN MAKEN HET MEESTE LAWAAI~
(Lieden met weinig kennis voeren het hoogste woord)

BANGKOK:-  De Thai Brewers Association heeft gisteren, 31 mei, een petitie bij het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) en de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) ingediend, met het verzoek om het verbod op de verkoop van alcohol in restaurants en bars in te trekken, omdat deze ernstig getroffen door de verordening en hebben geen enkele steun of tegemoetkoming van de regering gekregen.

 “De Thai Brewers Association begrijpt echt de goede wil en het doel van de volksgezondheidsinstanties dat het verbod op de verkoop van alcohol wordt ingevoerd om de verspreiding van Covid-19 te beheersen”, luidde de verklaring.  

“De vereniging maakt zich echter grote zorgen over het voortbestaan ​​van ondernemers en werknemers die betrokken zijn bij de zwaar getroffen alcoholhandel, direct en indirect, aangezien Bangkok de maatregel al meer dan 45 dagen van kracht heeft.”

 “Maar het lijkt erop dat het aantal Covid-19-besmettingen nu niet afneemt.  Er zijn nieuwe clusters gevonden op markten, bouwkampen, fabrieken en andere locaties die geen verband houden met de verkoop van alcoholische dranken.  Naar verluidt werden de belangrijkste clusters begin 2020 en begin 2021 niet veroorzaakt door alcohol, zelfs niet het Thonglor cluster.  De laatste onderzoeken hebben al bewezen dat de oorsprong van het cluster te wijten is aan de illegale exploitatie van de nachtbusiness, ”voegde de verklaring eraan toe.

Momenteel zijn er minstens 300 kleine ondernemers die ambachtelijke biergerelateerde bedrijven exploiteren in Bangkok en omgeving.  Sinds de uitbraken van Covid19 werden gemeld, mogen veel etablissementen hun alcoholische dranken niet verkopen in restaurants en bars, wat resulteert in minstens 5.000 getroffen mensen en een waardeverlies van minstens 150 miljoen baht per maand.  Dit telt niet de tienduizenden restaurants, bars en andere locaties die ofwel gedwongen zijn te sluiten of geen alcohol kunnen verkopen en die volgens de brouwerijenvereniging weinig tot geen financiële steun of hulp van de overheid hebben gekregen.

In dit verband heeft de Thai Brewers Association aan de relevante autoriteiten vier beleidslijnen voorgesteld om de alcoholhandel in Bangkok uit te breiden.

  • Vergemakkelijk de maatregel om legaal alcohol voor consumptie te verkopen in winkels zoals restaurants en kleine bars, vooral in de open lucht, met intensieve screening en sociale afstandsmaatregelen uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid.
  • Stel de handhaving van het verbod op de verkoop van alcohol via elektronische kanalen uit en versoepeling van de handhaving van het kopen van alcohol voor afhaalmaaltijden op grond van artikel 32 van de Alcohol Control Act, zodat ondernemers hun producten via online kanalen kunnen aanbevelen en verkopen.  De leeftijdsbeperking en de klantenonderzoeken moeten nog wel conform de wet worden uitgevoerd.
  • Kleine ondernemers toestaan ​​de btw- en socialezekerheidsbetalingen uit te stellen en importeurs van alcoholische dranken in staat stellen accijnzen en invoerbelastingen in termijnen te betalen om de financiële liquiditeitscrisis te verlichten.
  • Overweeg de proactieve Covid-19-screening en de toewijzing van vaccins onder de groepen restaurants, pubs en barbeheerders.  Door de huidige implementatie van het alcoholverkoopverbod en de sluiting van uitgaansgelegenheden worden de betrokken professionals dan ook gezien als een risicogroep waartegen de overheid dringend moet optreden om de economie goed te laten functioneren.

“De associatie van Thaise Brouwers, inclusief alle mensen die eerlijk werken in de verkoop van alcohol, drong er ook bij de CCSA en de BMA op aan om ons probleem in de huidige situatie oprecht te begrijpen en vriendelijk te vragen om eventuele oplossingen die hierboven zijn voorgesteld in overweging te nemen,” zo eindigde het verzoek in de geschreven petitie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Prachatai
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!