De apenpopulatie in Khao No in de provincie Nakhon Sawan neemt drastisch af door dat de primaten in de pan belandden

NAKHON SAWAN:- Dorpelingen in de provincie Khao No Nakhon Sawan hebben gemerkt dat de apenpopulatie in het gebied aanzienlijk is afgenomen.  Khao No is een toeristische bestemming in de provincie met veel apen.  

De dorpelingen kwamen er na enig speurwerk achter er mensen verantwoordelijk waren voor deze afname, wat bleek? De apen worden door mensen gevangen om gegeten te worden.

Het Khaosod News Team bezocht het gebied dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen, waaronder bergen, vleermuizen en apen.  Sommigen komen zelfs naar de berg om de apen te voeren.  

Khun Nan Yanakak, 55 jaar oud, een verkoper van dierenvoeding in het gebied die al meer dan 20 jaar in het gebied woont, vertelde het nieuwsteam dat er aanzienlijk minder apen zijn als voorheen.

Sommigen zijn op natuurlijke wijze gestorven aan ziekten, maar een belangrijke factor bij het verdwijnen van apen, betreft een andere primaat groep, de mens.  Er zijn individuele onverlaten die de apen vangen om als voedsel te verkopen.  

Op 29 augustus 2022 zag hij een groep mensen apen vangen.  Hij verzamelde bewijs dat naalden zijn die worden gebruikt om de apen te verdoven.  Dorpelingen hebben ook video’s gemaakt waarop te zien is hoe apen wegrennen van de groepen.  Sommige zijn jonge tieners en kinderen die rondlopen met een grote zak om de apen in te doen. De apen worden levend verkocht op de zwarte markt voor wilde dieren als voedsel met een gemiddelde prijs van 500 Baht per aap.  Ze zouden ook willekeurig aas in het bos plaatsen en de kinderen zouden meegaan om de apen in zakken te stoppen.

The sad monkey shows in the cage waiting for a body check.

Khun Nan is zo boos geweest dat hij besloot menselijke vallen in het bos te plaatsen, maar ze komen toch terug.  Nan stelt de lokale politie op de hoogte, maar tegen de tijd dat de ambtenaren arriveren, zouden de groepen al vertrokken zijn.  Ze kennen ook plekken in het bos waar niet veel mensen komen.  

Khun Nan zorgt voor 3 apen in een kooi omdat hun moeder is vermoord door de jagers.  Dorpelingen leven al bij de apen sinds ze zich kunnen herinneren.  Deze apen maken deel uit van het bos en de bergen in Nakhon Sawan.  Deze jagers vangen wilde apen voor voedsel en geld.  De lokale bevolking gelooft ook dat deze apen heilig zijn en dat het erg slecht is om ze kwaad te doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!