De amfibische oefeningen zijn dit keer een belangrijk onderdeel bij de Cobra Gold 2023

CHONBURI:- Cobra Gold 2023, één van de grootste gezamenlijke multilaterale militaire oefeningen ter wereld waarin de veiligheidsbelangen van de Verenigde Staten en zes Aziatische landen worden samengebracht, is in volle gang De oefening zal 10 maart 2023 de finale bereiken.

Op 3 maart j.l. om 10.00 uur kwamen admiraal Choengchai Chomchoengpaet, opperbevelhebber van de Royal Thai Navy, Mrs. Gwendolyn Cardno, plv.  hoofd van de missie van de Amerikaanse ambassade in Bangkok, en Mr. Moon Seoung-hyun, ambassadeur van de Republiek Korea naar Thailand en bezochten het gebied van de amfibische oefening Cobra Gold 2023 in tambon Hat Yao in Satthahip.

Tijdens de amfibische oefening veroverden marineschepen en een amfibische aanvalseenheid het bruggenhoofd van een vijandige strijdmacht.  De eenheid gebruikte zeeartillerie om een ​​salvo af te vuren, terwijl vliegtuigen tegelijkertijd luchtsteun boden om het vermogen van de tegenstander om terug te schieten te verminderen.  

Na het bereiken van het bruggenhoofd brak de amfibische aanvalseenheid door vijandelijk gebied en stelde het bruggenhoofd veilig.  De oefening van dit jaar omvatte Thaise, Amerikaanse en Koreaanse strijdkrachten, de USS Makin Island (LHD-8), Amerikaanse F-35 straaljagers en ander Amerikaans materieel, de amfibische gevechtseenheden en voertuigen HTMS Angthong en HTMS Rawi Royal Thai Navy van de Royal Thai Navy, F-16-jagers van de Royal Thai Air Force en KAVV-amfibievoertuigen van de Republiek Korea.

Het doel van de amfibische oefening was om de capaciteiten van de deelnemende strijdkrachten in gezamenlijke geallieerde operaties te verbeteren om het vertrouwen van de Royal Thai Armed Forces op alle gebieden te vergroten.  De oefening versterkte ook de banden tussen de bondgenoten om de nationale veiligheid continu te waarborgen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!