De ambtenaren van de stad Hat Yai onderzoeken de aanschaf van peperdure straatlantaarns

~ZIJN LICHT OPSTEKEN~
(Om opheldering of informatie vragen)

SONGKHLA:- Ambtenaren in Hat Yai, een stad in de zuidelijke provincie Songkhla, onderzoeken of ze te veel geld hebben betaald voor straatlantaarns.  Naar verluidt is dit de derde dergelijke beschuldiging die deze maand tegen een lokale overheid in Thailand geuit.

De nieuwe burgemeester van Hat Yai, Sakhon Thongmunee, heeft opdracht gegeven een panel op te richten nadat hij het nieuws had gekregen dat een administratieve organisatie in Hat Yai meer dan 94.000 baht per straatlantaarn heeft uitgegeven.  De lampen waren echter bedekt met mythische kinnaree-figuren, een figuur die deels mens, deels vogel en deels paard is.  Of een mengsel van een centaur en een griffioen.

Burgemeester Sakhon wil meer weten over het project van 33,4 miljoen baht dat aan de gang is in wat nu deel uitmaakt van zijn rechtsgebied.

Een andere op lampen gebaseerde beschuldiging deze week, dit keer tegen de administratieve organisatie van Racha Thewa Tambon in Samut Prakan, is dat de organisatie te veel heeft betaald voor het uitgeven van 642 miljoen baht voor 6.773 straatlantaarns op zonne-energie.  De lampen kwamen echter ook met mythische kinnaree-figuren.  De lampen zijn allemaal geleverd door 1 bedrijf.

Een wijkgemeente vab Samut Prakan kocht ook lampen, maar deze keer hadden de toppen van de lampen miniatuurvliegtuigen erop.  Ze kosten bijna 100.000 baht per lamp.

Terug in Hat Yai waren 368 lampgastheren geïnstalleerd.  Deze keer met manorah-figuren erop.  Het project was op 27 november 2019 aangekondigd voor 33,4 miljoen baht (of 90.000 baht per lantaarnpaal).

Thaise media melden dat het onderzoek komt nadat er klachten waren ingediend dat Hat Yai-straatlantaarns middelmatig waren en te veel geld kosten.  Bewoners zeggen dat de figuren bovenop de lampen beschadigd waren. Bovendien gaven de straatlantaarns niet voldoende licht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!