Thaise artsen eist dat de overheid eerlijker moet zijn over de beschikbaarheid van Covid19 vaccins

~DE WAARHEID KOMT ALTIJD BOVENDRIJVEN~
(De waarheid komt altijd uit)

BANGKOK:- De Rural Doctors Society wil dat de Thaise regering en de CCSA meer openhartiger zijn over de beschikbaarheid van vaccins en of er voldoende doses zijn om de huidige vaccinafspraken na te komen.

De artsen hebben gisteren een verklaring vrijgegeven waarin staat dat er deze week “chaos” zal zijn omdat er meer vaccinatieafspraken worden gemaakt dan verwacht.  Ze zeggen dat dit ertoe zal leiden dat afspraken worden uitgesteld en dat velen teleurgesteld naar huis zullen moeten keren.

De groep postte de cijfers van het massavaccinatieprogramma dat op 7 juni van start ging.

 De artsen beweren dat de vaccinatiegraad vertraagt, “omdat er onvoldoende vaccins voor handen zijn”.

Ze voorspellen ook verdere chaos volgende week omdat de 1,5 miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin, die aanstaande maandag gepland zijn, pas van 16 tot 18 juni zullen aankomen. De CCSA heeft geprobeerd AstraZeneca 1 tot 2 dagen eerder te krijgen.

De 1,5 miljoen doses zullen binnen 2 weken op zijn en dan is het wachten totdat de volgende 1,5 miljoen aan het einde van de maand arriveert.

De Rural Doctor Society zegt dat mensen naar verwachting binnen de komende 2 weken worden gevaccineerd, maar de realiteit is dat er misschien niet genoeg AstraZeneca-vaccins zijn om aan die wens te voldoen.

De verklaring van het genootschap zegt dat de schokkende sluiting van 45 vaccinatiesites in Bangkok, door het Office of Social Security, op vrijdag, te wijten is aan het feit dat de vaccins opraken en niet omdat hun faciliteiten verbeterd moesten worden, wat de werkelijke reden is als door de OSS werd genoemd.  .

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise PBS
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thaise PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!