Ambassadeurs van Frankrijk en België hadden een ontmoeting met minster Anutin om een deal te sluiten voor covid19 vaccins

~NIETS IS VANZELFSPREKENDHEID, ZELFS DAT NIET~
(Niets is eenvoudig; niets krijg je zomaar)

BANGKOK:- De ambassadeurs van Frankrijk en België hebben vrijdag j.l. de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul ontmoet om erachter te komen hoe ze hun burgers die in Thailand wonen tegen Covid19 virus kunnen laten vaccineren.

Khun Anutin ontmoette ambassadeurs Thierry Mathou en Sibille de Cartier d’Yves om gezondheidszorgmaatregelen voor Franse en Belgische burgers in Thailand te bespreken.

Na de bijeenkomst vertelde khun Anutin tegen de Franse ambassadeur Mathou dat Thailand 10.000 doses van het Johnson en Johnson-vaccin voor Franse expats ouder dan 45 jaar zou importeren.

 “De Thaise gezondheidsautoriteiten hebben de motie goedgekeurd en zal het vaccin tegen het einde van deze maand importeren”, zei hij.  “We hebben ook andere bilaterale overeenkomsten over gezondheidszorg en internationale handel besproken.”

 Ondertussen heeft de Belgische ambassadeur de regering opgeroepen om Belgische expats de nodige gezondheidszorg te bieden, waarvan de kosten zullen worden gedekt door het Belgische socialezekerheidsstelsel.  Anutin zei dat de gezant beloofde soortgelijke diensten te verlenen aan Thais die in België wonen.

“Het ministerie is in principe akkoord gegaan en zal de Sociale Zekerheidsdienst de details laten onderzoeken en de kwestie behandelen”, aldus Anutin.

“Het ministerie heeft de ambassadeur ook beloofd dat Belgische burgers, evenals andere buitenlanders die in Thailand wonen, recht zullen hebben op een Covid-19-prik op voorwaarde dat ze zich registreren via http://www.thailandintervac.com.”

Het vaccin van Johnson en Johnson is één van de vijf Covid-19-vaccins die zijn goedgekeurd door de Thaise Food and Drug Administration.  De andere vier zijn AstraZeneca, CoronaVac of Sinovac, Moderna en het Covilo-vaccin van Sinopharm.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!