De afdeling wetshandhaving van Pattaya begint met strandinspecties en waarschuwingen!

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De openbare stranden blijven open in de omgeving van Pattaya en Jomtien, maar stadsambtenaren waarschuwen toeristen en bewoners bijvoorbaat om het strand niet te gebruiken als verzamelplek om alcohol te drinken, in grote groepen rond te hangen of een feestje te geven.

We hebben eerst de situatie met de gouverneur van Chonburi besproken, hij verduidelijkte zijn standpunt na wat hier gisteren een eerder “misverstand” werd genoemd.

Eerdere verwarring over stranden en de manier waarop juridische bevelen werden geformuleerd, leidde ertoe dat sommigen dachten dat stranden volledig gesloten waren – dit is niet het geval, volgens Chonburi-functionarissen.  

Het is echter WEL vermeldenswaard dat sommige privéstranden, waaronder die van de Royal Thai Navy in Sattahip, besloten hebben om tijdelijk tot nader order te sluiten. Deze privéstranden verklaarden dat dit wordt gedaan om “te beschermen tegen de verspreiding van Covid-19.”

Openbare stranden, zoals het strand van Pattaya, Jomtien en Bangsaen, blijven echter open, maar ambtenaren verklaarden dat deze voornamelijk bedoeld zijn voor lichaamsbeweging, zwemmen en soortgelijke activiteiten.  Verhuurders van parasols en strandstoelen kunnen hun activiteiten voorzetten, maar de zitplaatsen moeten op sociale afstand staan ​​en er mag geen alcohol worden geserveerd of naar deze gebieden worden gebracht.

Ambtenaren maken zich grote zorgen over alcohol, aangezien uitgaansgelegenheden gesloten zijn en restaurants momenteel tot nader order geen alcohol mogen verkopen vanwege Covid-19.  Thaise gezondheidsfunctionarissen zijn van mening dat alcohol ertoe leidt dat mensen zich in groepen verzamelen en maatregelen voor sociale afstand gaan negeren.

Daarom liepen gisteren wetshandhavers en stadsfunctionarissen, waaronder de loco-burgemeester van Pattaya, Khun Ronnakit Ekkasingh, het strand van Pattaya op en neer om de situatie te inspecteren en er zeker van te zijn dat er geen alcohol op het strand werd geconsumeerd.

De ambtenaren waarschuwden dat degenen die de regels overtreden, te maken kunnen krijgen met aanklachten van maximaal een jaar gevangenisstraf en boetes tot 100.000 baht die vallen onder de huidige strenge wetten van het nooddecreet.  De ambtenaren merkten verder op dat ze meestal zachte waarschuwingen geven voor zover mensen zich aan de regels aanpassen, maar als mensen de aanwijzingen niet opvolgen of de veiligheidsregels van Covid-19 blijven negeren, kunnen strengere straffen worden opgelegd.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat alcohol technisch gezien altijd al verboden is op de stranden, maar zelden of nooit wordt gehandhaafd.  Door de huidige situatie van Covid-19 is de handhaving echter teruggekeerd.  De verkoop van alcohol in supermarkten en soortgelijke winkels met vergunning is niet verboden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!