Cubaanse genezer gebruikt een machete en schrijft een medicijn voor een halve fles rum uit om het Covid19 virus te verslaan

~IN PARTIBUS INFIDELIUMšŸ˜‚~
(In het land der ongelovigen)

CUBA:- Dit artikel heeft weinig te doen met Thailand, maar wel opmerkelijk genoeg om het voor de leden van Olleke Bolleke te vertalen. Wat is het geval, op Cuba loopt er een spiritueel genezer rond die operaties uitvoert met een machete en zijn patiĆ«nten vertelt dat ze elke week een halve fles rum drinken, opdat dit zal voorkomen dat ze Covid-19 krijgen. Het kan ook niet anders dan dat de spiritueel genezer een ā€œPopie Jopieā€ op Cuba aan het worden is.

De onorthodoxe methoden van ā€œdokterā€ Jorge Goliat hebben in toenemende mate Cubanen aangetrokken die op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele medicijnen.  Ze komen naar hem toe ondanks het feit dat het communistische land alle inwoners uitstekende gratis gezondheidszorg biedt.

Cuba heeft ruim 33.000 huisartsen – vergelijkbaar met huisartsen – voor zijn 11 miljoen inwoners, wat overeenkomt met Ć©Ć©n arts voor elke 343 mensen.  De gezondheidsdienst biedt ook een netwerk van 498 poliklinieken verspreid over het hele land, waarvan vele gespecialiseerde behandelingen aanbieden die vaker voorkomen in grote ziekenhuizen.

De zwaar drinkende en rokende Cubaanse genezer beweert dat hij meer dan 30 jaar geleden werd bezocht door een geest die hem vertelde mensen te gaan genezen met zijn machete.

Hij oefent sindsdien iedere dag, waarschijnlijk onder genot van een fles ā€œHavanna Clubā€ en voert nu elke dag tussen de 120 en 150 operaties uit bij verschillende patiĆ«nten in Havana. De zwaar drinkende Cubaanse ‘genezer’ voert operaties uit met een kapmes

Hij beweert in de loop der jaren duizenden operaties te hebben uitgevoerd, allemaal zonder verdoving. Goliat zei: ‘Als ze niet kunnen lopen, laat ik ze lopen.  Als ze niet kunnen bewegen of een arm kunnen opheffen, na bij mij geweest te zijn, kunnen ze dat wel.

 ‘Ik laat niemand hulpeloos achter omdat het leven hard is, dit land een hard land is, we kunnen onszelf niet redden van Covid.

 ‘Ik zou nooit iemand laten sterven, of een kind laten sterven alleen vanwege Covid.’

Goliat moedigt zijn patiĆ«nten aan om elke week een halve fles Rum te drinken en/of aan zakjes met kamfer te snuiven, een medicijn dat is afgeleid van hout dat wordt gebruikt om pijn en hoest te behandelen, van ’tijd tot tijd’ om Covid weg te houden.

PatiĆ«nten die advies zoeken over alles, van vruchtbaarheid tot traumatische lage rugpijn, lijken vaak de geĆÆmproviseerde kliniek van Goliat te bezoeken voor hulp.

Anderen zeiden dat Goliat’s geloofwaardigheid voortkwam uit zijn vermogen om zijn machete-operaties te combineren met conventionele geneeskunde.

Olleke Bolleke in de Cariben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!