De strijd van het BMA in Bangkok tegen het met de motor over het trottoir rijden werpt vruchten af

BANGKOK:- De Metropolitaanse administratie van Bangkok, het BMA, liet weten dat het in drie jaar tijd 44 miljoen baht aan boetes heeft geïnd van motorrijders die op trottoirs sjeesden.

De plv. gouverneur van Bangkok, khun Sakonthee Pattiyakul, plaatste gisteren op zijn Facebookpagina dat BMA de afgelopen drie jaar streng optrad tegen degenen die op voetpaden rijden en daarmee de problemen, ergernis en gevaar voor voetgangers veroorzaken.

Hij zei dat BMA controleposten heeft opgezet om overtreders te pakken en 44 miljoen baht heeft ingezameld.  Volgens de wet is de maximale boete een boete van 5.000 baht.  De boete begon echter aanvankelijk bij slechts 500 baht en is momenteel opgelopen tot 2.000 baht.

Sakonthee zei: “Als de BMA echt streng is en forse boetes blijft opleggen, zal het gedrag van de renners geleidelijk veranderen.  Onlangs ontdekte ik dat meer mensen hun fiets aan de hand nemen dan in plaats van het trottoir te rijden.”

Hij voegde eraan toe dat trottoir rijders voetgangers schade berokkenen, onverbiddelijk een boete van maximaal 5.000 baht krijgen.

Hij noemde als voorbeeld een rijder die een voetganger aanreed op het trottoir in de wijk Sai Mai in Bangkok, en kreeg een boete van 5.000 baht van de City Law Department.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!