De aan de oostkust van Thailand gelegen kustplaats Pattaya is klaar om vanaf 1 oktober buitenlandse toeristen te ontvangen, zo vertelt burgemeester Kumplome

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya staat erop dat zijn stad Pattaya vanaf 1 oktober klaarstaat om buitenlandse toeristen te verwelkomen.

Na een ontmoeting met de toeristische autoriteiten van Thailand, het TAT en de minister van toerisme, khun Pipat Ratchakitprakan, zei burgemeester Sontaya Kumplome dat Pattaya klaar was om hun plaats in te nemen in de heropening van Fase 2 naast vier andere gebieden.

In berichten elders in de Thaise media – inclusief opmerkingen van de TAT-chef Yutthasak Suphasorn – lijkt het er echter op dat de burgemeester van hogerhand zijn zin niet krijgt wanneer de CCSA vandaag over het lot van Pattaya beslist.

Ondanks alle commotie zei de burgemeester dat zijn “Move On”-plan niet “Move On Later On” zou worden.

Hij drong erop aan dat 1 oktober zou gebeuren in de trant van Phuket Sandbox plak die uniformiteit garandeert bij de heropeningen elders in Thailand. Hij drong erop aan dat een belangrijk struikelblok, de 70% vaccinatiedoelstelling van groepsimmuniteit was bereikt.

Een Thaise krant liet subtiel weten, dat burgemeester Sontaya en de verdere familie Kumplome gewend zijn hun zin te krijgen.

Maar bij deze gelegenheid lijkt het erop dat de CCSA – de belangrijkste Covid-autoriteit van Thailand – de burgemeester opnieuw voor een maand het kolenhok zal insturen, ondanks zijn protesten van bereidheid, wanneer hun kleine commissie vandaag (woensdag) bijeenkomt.

Uw begrijpt natuurlijk wel, dat uw nieuwsbeer als een bok op de haverkist zit om de rondes van tegenstrijdig nieuws te volgen en hou in het achterhoofd dat het machtige administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA het laatste woord heeft.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “De aan de oostkust van Thailand gelegen kustplaats Pattaya is klaar om vanaf 1 oktober buitenlandse toeristen te ontvangen, zo vertelt burgemeester Kumplome”

  1. Van belang is te weten wat Pattaya move on plan gaat inhouden.
    Ben in bezit van een eigen condo in Payyaya. Moet ik dan toch in een duur betaald ander hotel gaan zitten., voor 7 dagen ???? en dan 7 dagen meer vrijheden ????
    Belangrijk om te weten omdat ik anders net goed de bestaande regel COE aanvragen en 14 dagen in quarantaine hotel.
    Het lijkt erop dat het kwa kosten en vrijheden niet zoveel uitmaakt.
    Of vergis ik me. Zolang mij niet duidelijkvan hoe en wat, sta ik voor een dillemma en waarbij ik sta te poppelen om naar Thailand terug te keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!