BREAKING NEWS | Thailand stelt plan om steden weer open te stellen voor toeristen uit tot november

BANGKOK:- Thailand heeft plannen om Bangkok en enkele andere grote steden te heropenen voor buitenlandse aankomsten tot november teruggedraaid, omdat de vaccinatiegraad niet voldoet aan de doelstellingen, zo liet  hoge functionaris aan het begin van deze avond weten.

Verschillende Thaise overheden zeiden eerder deze maand dat ze van plan waren om in oktober gevaccineerde toeristen zonder quarantaine te verwelkomen in grote steden als Bangkok, Hua Hin, Pattaya en Chiang Mai om de cruciale toeristische sector van het land nieuw leven in te blazen.

“De steden waarop we ons hebben gericht, hebben de vaccinatiegraad van 70% niet bereikt en daarom moeten we de datum naar november verschuiven”, zo vertelde gouverneur Yuthasak Supasorn, van de Tourism Authority of Thailand (TAT), tegen de redactie van Reuters.

Ondanks dat het een productiecentrum is voor het AstraZeneca-vaccin, heeft de uitrol van het vaccin in Thailand moeite om gelijke om de aanvraag bij te houden, hoewel premier Prayuth Chan-ocha vanmiddag nog beloofde de inentingen te versnellen.

Tot nu toe heeft 44% van de inwoners van Bangkok twee doses gekregen, blijkt uit overheidsgegevens.  In totaal heeft Thailand 22% van de naar schatting 72 miljoen mensen die in het land wonen gevaccineerd.

Thailand verwelkomde in 2019 40 miljoen aankomsten, die goed waren voor meer dan een vijfde van het bruto binnenlands product, maar dit jaar mikt het op een miljoen bezoekers.

Ten minste 98% van Thailand’s meer dan 1,5 miljoen coronavirusinfecties en 15.753 doden vielen sinds april van dit jaar als gevolg van een uitbraak die werd veroorzaakt door de Delta-variant.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!