De politie van Pattaya valt het verjaardagsfeestje binnen wegens vermeende schending van de Covid19 regels en arresteert 28 mensen, waaronder 25 buitenlanders en 3 Thais

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een team van meer dan vijftig politieagenten deed gisteravond een inval bij een privéfeestje in een villa En arresteerde 28 mensen, waaronder 17 buitenlanders.

De inval vond gisteravond om twee luxe villa’s met zwembad in Soi Bun Samphan 11/1 in Nong Prue om 23:50 uur plaats. De inval werd geleid door de khun  Wuttisak Singhadecho, hoofdcommissaris van de deelgemeente Nongprue  kolonel Methawit Praditphol, commissaris bij de provinciale politie van Chonburi.  

De inval kwam nadat bezorgde buren bij de politie een klacht hadden ingediend over de partij, waarin ze verklaarden dat ze bang waren voor de mogelijke verspreiding van het Covid19 virus en voor het lawaai wat de feestgangers maakten.

Onder de arrestanten bevonden zich 13 Filippijnse burgers, 6 Russische burgers, 2 Franse burgers, 3 Thaise burgers, één Britse, één Canadees, één Albanese , en één Cambodjaanse burger.

In beide villa’s was een groot aantal mensen, voornamelijk buitenlanders aanwezig, die naar verluidt geen maskers droegen of sociale afstandelijkheid droegen, feesten en het nooddecreet schonden om het coronavirus Covid-19 te beheersen.

Volgens de politie zijn alle 28 gearresteerd.  Veel van de buitenlanders waren naar verluidt ‘geschokt’ dat ze de wet overtreden en probeerden naar verluidt met de politie te debatteren dat ze de wet niet overtreden omdat het een privé-evenement was.  

Maar de Thaise wet is duidelijk en zeker het nooddecreet, waar  bijeenkomsten, zoals feesten vooral met alcohol in strijd met de wet zijn. Overtreders kunnen zeer zware straffen tegemoet zien, soms wel tot twee jaar gevangenisstraf en torenhoge boetes. Op de feesten werden echter geen illegale drugs of voorwerpen gevonden.

Volgens hoofdcommissaris Wuttisak zullen allen worden beschuldigd van overtredingen van noodverordeningen en overtredingen van de wet op overdraagbare ziekten, waardoor de bovenstaande strikte straffen kunnen worden opgelegd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!