Creditcard oplichtster na 14 jaar in Thailand betrapt

SING BURI:- De politie heeft een 44-jarige vrouw in Sing Buri gearresteerde, 14 jaar nadat bendeleden een valse creditcard op naam van de Nieuw-Zeelandse ambassadeur gebruikten om voor ongeveer 10 miljoen baht aan brandstof te kopen en verkopen.

Khun Ketkanya Khanthawee werd eerder deze week in het hoofddistrict van Sing Buri gearresteerd, zo maakte generaal-majoor Phutthidet Boonkraphue, commandant van de Economic Crime Squad, gisteren bekend.

Ze was de laatste van zeven verdachten die in 2008 werden gezocht voor vervalsing en het gebruik van creditcards namens de toenmalige Nieuw-Zeelandse ambassadeur.

Dr bende kocht creditcardgegevens van een Maleisiër en maakte kopieën van vele creditkaarten.

Met de kaarten, die op naam van de ambassadeur stonden, kochten ze diesel en benzine, die vervolgens werden verkocht aan andere illegale petroleumverkopers.

Politie-generaal Phutthidet zei dat Khun Ketkanya bekende dat ze met de andere verdachten benzine en andere goederen ging kopen bij benzinestations in veel provincies met behulp van valse creditcards.

Ze verhuisde 14 jaar lang van stad naar stad nadat ze gehoord had dat er een arrestatiebevel voor haar was uitgevaardigd, aldus generaal Phutthidet.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!