Dief gaat er in Rayong vandoor met bijna 500.000 baht aan gouden kettingen

RAYONG:- De politie is op zoek naar een dief die 15 gouden kettingen ter waarde van bijna 500.000 baht heeft gestolen uit een goudwinkel in een Robinson-winkelcentrum in het district Baan Chang in Rayong, in het oosten van Thailand.

Volgens khun Piyanoot, een medewerker van Premium Gold Yaowarat op de eerste verdieping van het winkelcentrum, vond de overval gisteren rond 15.00 uur plaats toen er niet veel winkelend publiek was.  Zij en een andere medewerkster waren aanwezig in de winkel toen een man met een bruin vissershoedje en een mondkapje binnenkwam.

De man zwaaide plots met een pistool en bedreigde hen.  Ze vreesden voor hun veiligheid en verstopten zich onder de toonbank.  De man sprong toen op de toonbank met goud en griste 15 gouden kettingen uit de kast achter de toonbank.

Op beelden van beveiligingscamera’s rende de man vervolgens naar zijn Honda-motorfiets die buiten het winkelcentrum geparkeerd stond en vluchtte weg door te hard te rijden richting Sukhumvit Road.  Getuigen meldden bij de politie dat ze de dief op een motorfiets zagen rijden in de buurt van Haad Phala, ongeveer 13 kilometer verwijderd van de plaats delict.

Agenten van het politiebureau van Baan Chang zijn nog steeds op zoek naar de dief.

Twee dagen geleden werd een goudwinkel in een warenhuis in het Bang Sao Thong-district van de provincie Samut Prakarn bij Bangkok beroofd van gouden kettingen ter waarde van ongeveer 233.000 baht.  De dief deed zich voor als klant.  Hij toonde interesse in verschillende kettingen voordat hij er vier pakte en op een motorfiets uit het winkelcentrum ontsnapte.

Afgelopen donderdag 13 april werd opnieuw een goudroof gemeld in de noordelijke provincie Chiang Rai. Een dief kwam de goudwinkel in een winkelcentrum binnen toen de winkel op het punt stond te sluiten.  Hij probeerde een dienblad met gouden ringen uit de handen van een winkelmedewerker te grijpen, maar miste.  De wanhopige dief rende vervolgens met lege handen de winkel uit. 

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!