Politie op zoek naar een Engelsman die zijn hotel in Chiang Mai in brand zou hebben gestoken

CHIANG MAI:- Een Britse man wordt ervan verdacht brand gesticht te hebben in het Y Smart Hotel in Chiang Mai na een verhitte discussie met een receptionist had gehad. Gelukkig zijn zes Thaise en buitenlandse gasten ongedeerd uit het gebouw ontsnapt.

De brand brak uit in het Y Smart Hotel aan de Kaeo Nawarat Soi 5 Road in het Wat Kate-subdistrict in de buurt van Chiang Mai Bus Terminal 2 of Arcade Bus Terminal. Zes mensen, zowel buitenlanders als Thais, zaten vast op de derde verdieping van het gebouw. Ze trokken zich terug op hun balkons en wachtten op hulp van de brandweer.

Brandweerlieden van de Chiang Mai Provincial Disaster Management Agency waren snel ter plaatse en konden het vuur binnen 30 minuten blussen en de zes beknelde slachtoffers redden. Allen werden ongedeerd gemeld.

Volgens het reddingsteam is de brand ontstaan ​​in kamer 203 op de tweede verdieping. De dienstdoende receptionist, Khun Sahasawat, legde uit dat de kamer was gehuurd door een 27-jarige Britse man die alleen in het hotel verbleef. 

Khun Sahasawat meldde verder dat de man rond 22.00 uur ruzie met hem bij de receptie had gehad, hoewel de details van de zaak niet werden bekendgemaakt. Terwijl de man hem intimideerde, vluchtte Khun Sahasawat van de receptie weg en verstopte zich voor hem. De Britse gast keerde vervolgens terug naar zijn kamer, pakte zijn spullen en verliet het hotel waarna er brand uitbrak. 

Khun Sahasawat keerde terug naar de receptie en bracht handdoeken voor de gasten op de derde verdieping. Toen hij de tweede verdieping passeerde, zag hij veel rook uit kamer 203 komen. Bij onderzoek vond hij de kamer donker en gevuld met rook.

Helaas heeft de brand de tweede verdieping van het hotel verwoest en de omvang van de schade wordt momenteel bepaald. 

De politie van bureau Mae Ping in het hoofddistrict van Chiang Mai zijn op zoek naar de Brit voor verder verhoor.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thaise nieuwsbulletins 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!