Thailand plant groot heropeningsevenement met bijpassend prijskaartje

THAILAND:- Het koninkrijk is van plan een enorm extravaganza feest te organiseren om de heropening van het land te vieren.  Het ministerie van Toerisme en Sport liet weten van plan te zijn om concerten in Bangkok en Phuket te organiseren, dit met een  budget van 500-600 miljoen baht.  

Tijdens de concerten zullen de beroemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli en de Thaise K-popzangeres Lisa Monaban komen optreden.  Minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, zegt dat het brengen van de twee artiesten naar het land de economische waarde te boven gaat.

“Vooral Lalisa Monaban, bekend als “lieve Lisa” de jonge uit Buriram afkomstige Thaise K-pop zangeres, die een enorme inspiratiebron is voor de jeugd van het land.”

Hij bevestigde ook dat Lalisa Monaban zal zingen in Phuket bij de Sarasin-brug, terwijl Andrea Bocelli zal optreden in Bangkok op het openbare plein van Sanam Luang.  De overheid en de particuliere sector sponsoren het evenement door 200 miljoen baht uit te geven.  De rest van de financiering komt van particuliere sponsors.  

De TAT heeft de artiesten gevraagd om op te treden als onderdeel van een nieuwjaarsviering en wacht op een reactie van de artiesten.  Maar Piphat zegt dat er ook rekening moet worden gehouden met Covid-19-protocollen.

“We moeten ook met het ministerie van Volksgezondheid bespreken hoeveel toeschouwers er mogen zijn en andere gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor zulke grote evenementen wanneer we nog steeds met een uitbraak te maken hebben.”

De CCSA heeft onlangs aangekondigd dat gevaccineerde bezoekers uit bepaalde landen het land kunnen binnenkomen zonder in quarantaine te gaan, met ingang van 1 november. Deze bezoekers mogen ook reizen waar ze willen, in plaats van beperkt te zijn tot bepaalde delen van het land.  Bovendien heeft Bangkok een plan goedgekeurd om zakelijke evenementen met 500 deelnemers of minder toe te staan.

De voorzitter van de Thai Spa Association en hoofd van het Hua Hin Recharge-programma, Krod Rojanastien, heeft hoge verwachtingen van het heropeningsplan.  Hij zegt dat het openstellen van Hua Hin voor internationale reizigers de bezettingsgraad van de stad zal verdubbelen, van 20% naar 40%.

Khun Krod zegt dat officiële tijdlijnen moeten worden gepubliceerd om het plannen voor zowel toeristen als touroperators te vergemakkelijken.  Hij zei ook dat gasten wachten op deze officiële aankondigingen voordat ze plannen maken om te komen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Prasit Tangprasert
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!