Coalitie van Thaise partijen zweren samen om premier Prayut uit zijn ambt te verwijderen

THAILAND:- Uw nieuwsbeer las in verschillende Thaise kranten dat leden van enkele kleinere partijen in het parlement het bestaan bevestigd hebben van een complot tussen een coalitie van partijen om premier Prayut Chan-o-cha ten val te brengen.  De onthulling en bevestiging van dit complot beschrijft de inspanningen van verschillende partijen om samen te komen en de premier uit zijn zetel te verwijderen.

De Nieuwe Palangdharma-partij zei dat er een coalitie van veel van de kleine partijen in het parlement en de grotere partijen nodig zal zijn om het tij te keren.  De partijleider leek de geruchten te bevestigen dat een van de machtigste oppositiepartijen die de aanval leidde, Pheu Thai, in onderhandeling is met enkele sleutelfiguren van de Palang Pracharath-partij die nu aan de macht is om te stemmen voor de afzetting van premier Prayut.

Niets is eenvoudig in Thailand en de politieke onderhandelingen tussen partijen die zich verzetten en samenwerken, soms tegelijkertijd, zijn vaak tumultueus….erg tumultueus zelfs.

De geruchten over een geheime deal tussen Pheu Thai en enkele PPRP-leiders word in twijfel getrokken door de oppositiepartij Move Forward, waarbij veel gelovende opstandige of politiek ambitieuze PPRP-leiders betrokken zijn bij deze coupe.

Het gerucht gaat dat de controversiële PPRP-lid vice-minister van Landbouw en Coöperaties Thamanat Prompow zich voorbereidt op een overnamebod, een gerucht dat hij overgenomen wel ontkent.  Sceptici wijzen erop dat Thamanat en PPRP-leider vice-premier Prawit Wongsuwan opvallend afwezig waren bij de kabinetsleden die in de vertrouwensprocedure werden genoemd.

Sommigen merken ook op dat, hoewel de aanvallen op premier Prayut en de andere genoemde kabinetsleden hevig waren, de verdediging een beetje flauw was en geen passie had.  De premier erkende dat hij op de hoogte was van de coalitiegeruchten, die leidden tot speculaties over het uiteenvallen van het Huis en een stoelendans in de politieke allianties, maar premier Prayut blijft volharden in zijn voornemen en zegt dat hij van plan zijn koers voort te zetten en zijn 4-jarige termijn uit te zitten.

Gisteren was de laatste dag van een vierdaags censuurdebat dat vandaag zal leiden tot een stemming waarbij parlementsleden een motie van wantrouwen kunnen uitbrengen voor de premier en 5 andere ministers.  Tijdens het debat verdedigden de beschuldigden hun beleid en acties met betrekking tot Covid19 en vaccinbeheer, evenals de algemene economische ellende en een schokkende beschuldiging gisteren dat premier Prayut elk 5 miljoen baht aan verschillende parlementsleden gaf om een ​​stem in zijn voordeel te garanderen, een aanklacht de premier NADRUKKELIJK ontkent.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!