De grootscheepse uitrol van vaccinaties voor restaurantpersoneel in Thailand is begonnen

THAILAND:- De Thaise regering is begonnen met een massavaccinatieplan voor restaurantpersoneel na de versoepeling van de Covid19 beperkingen voor restaurants.

De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul inspecteerde gisteren een vaccinatieprogramma voor medewerkers van de Thaise Restaurant Associatie op Bang Sue Grand Station.

Meer dan duizend restaurantuitbaters en personeel werden gisteren gevaccineerd met vaccinaties van de merken Sinovac en AstraZeneca.

Meer dan 30.000 van de 63.000 restaurantmedewerkers in Bangkok en aangrenzende provincies zijn gevaccineerd en de overigen zullen binnen twee weken worden gevaccineerd, met 5.000 doses per dag, aldus Khun Anutin.

De minister zei dat het ministerie meer vaccins aankopen om vaccinaties voor deze groep mensen in andere provincies uit te breiden, omdat ze worden beschouwd als een risicogroep die dagelijks veel klanten ontmoeten.

Khun Thaniwan Kanmongkol, voorzitter van de vereniging, bedankte het ministerie voor zijn vaccinquotum.

Ondertussen heeft de Japanse ambassade verklaard dat de Japanse regering de donatie van 300.000 extra doses van het AstraZeneca-vaccin aan Thailand heeft goedgekeurd.

Dit brengt het totale aantal gedoneerde doses op 1.350.000, bovenop de donaties van 775 zuurstofconcentratoren voor kritieke patiënten en de inrichting van een koelketensysteem voor de opslag en het transport van vaccins.

Mister James Teague, president van AstraZeneca (Thailand), zei dat het bedrijf vorige maand in totaal 5,3 miljoen doses aan Thailand heeft afgeleverd, waardoor het totale aantal doses is gestegen tot 16,6 miljoen.

Het streeft ernaar om tegen het einde van dit jaar alle 61 miljoen van de opnieuw bestelde doses te leveren. Mister Teague erkende dat zijn bedrijf grote verantwoordelijkheid heeft om de levens van Thaise mensen te redden.

 Met medewerking van Siam Bioscience is AstraZeneca in staat om de vaccins binnen de aangegeven periode te produceren en te leveren, aldus Mr. Teague.

“Er is nog steeds geen hogere prioriteit voor AstraZeneca in Thailand dan het produceren van vaccins die iedereen zo snel mogelijk kunnen beschermen.

“In samenwerking met Siam Bioscience blijven we op volle productiecapaciteit werken en laten we geen middel onbeproefd om het aanbod te vergroten”, zei hij.

Er waren in de afgelopen 24 uur 15,942 nieuwe Covid19 infecties en nog eens 257 dodelijke slachtoffers geregistreerd, zo liet het ministerie van Volksgezondheid deze zaterdagmorgen weten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Thailland
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!