Circuskrokodil na 5 dagen vrijheid in Noord-Thailand geharpoeneerd

NAKHON SAWAN:- Een krokodil die uit zijn circushok in Nakhon Sawan ontsnapte, is deze week gevangen genomen na vijf dagen vrij rondgezwommen had.  Het bijna drie meter lange reptiel dook in de Ping-rivier in het district Banphot Phisai in, terwijl de eigenaar, khun Boonchuay Klinphai, bezig was een publiek te vermaken met een olifantenshow.

Khun Boonchuay vertelde dat hij de krokodil in een tijdelijke kooi in een tempel had gestopt voordat hij ontsnapte. Hij had net drie krokodillen gekocht in de naburige provincie Chainat voordat hij bij de tempel stopte om een ​​olifantenshow op te voeren.

Khun Boonchuay was van plan zijn krokodillen te registreren en er circusdierenvan te maken toen hij terugkeerde naar zijn huis in de provincie Chaiyaphum, zei hij.

Reddingsfunctionarissen van de Luang Poo Pimpha Foundation hebben de krokodil gevangen genomen door hem in zijn staart te harpoeneren.  De harpoen was met een kort touw vastgebonden aan een leeg olievat.

Het olievat van vijf liter moest ervoor zorgen dat de krokodil niet kon duiken, zeiden ambtenaren.  De krokodil sloeg, draaide, rolde en worstelde om los te komen voordat hij uitgeput raakte en gevangen werd genomen, zeiden ze.

De krokodil werd vervolgens naar het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor zoetwatervisserij in de buurt van het Buen Boraphet-meer van Nakhon Sawan gebracht voor behandeling van zijn harpoenletsel.

Dorpsbewoners en gemeenschapsleiders die zagen hoe de krokodil werd gevangen, zeiden dat ze blij waren dat hij was gevangen, zodat ze weer an de oevers van de rivier konden gaan boeren en vissen in de rivier.

De angst voor krokodillen zit diep in Thailand.  Een literair boek dat op de basisschool wordt gebruikt, vertelt over een legende die krokodillen doordrenkt met magie, waardoor ze in mensen kunnen veranderen.  Volgens de legende ontvoert een krokodil de dochter van een rijke familie en houdt haar als zijn minderjarige vrouw vast in een grot voordat een jager de krokodil doodt en haar vrijlaat.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!