Chinese kopers hebben een lading durian van 20 ton in de wacht gesleept

~BINNEN DE KORTSTE KEREN~
(Bijna onmiddellijk)

CHINA:- Een complete lading van 20 ton durian uit het Khlung-district van Chanthaburi werd deze week binnen een uur na aankomst op de luchthaven van Shenzhen opgekocht, zei so schreef de adviseur van het ministerie van Landbouw en Coöperaties, Khun Alongkorn Pollabutr, op Facebook.

“De Chinese kopers haddeb een vliegtuig van Shenzhen Airlines gecharterd om de doerians uit Thailand te vervoeren om via het internet te verkopen “, zei Alongkorn, die ook toezicht houdt op de fruitontwikkeling en het management van het ministerie.

“Het ministerie wil de online markt doordringen om Thais fruit naar een bredere groep klanten te brengen”, zo maakte hij in het zelfde Facebook bericht bekend.

Khun Alongkorn zei dat dit nieuws voor het eerst werd doorgebroken door lokale online mediakanalen, “dus nam het ministerie contact op met de Royal Farm Group, die het durian pre-orderplatform beheert, om de klanttevredenheid en het koopgedrag te onderzoeken”, zei hij.

“We willen erachter komen welk soort durian ze het lekkerst vinden en hoe de grootte en zoetheid van het fruit de vraag in verschillende provincies in China beïnvloeden.

“Met het onmiddellijke succes van de eerste partij van 20 ton van meer dan 10.000 doerians, zijn we van plan om nog een partij van 20 ton te verzenden en hopen dat deze ook binnen de kortste keren uitverkocht zal zijn”, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!