De Thaise particuliere sector heeft groen licht gekregen om vaccins te importeren

~HET GROENE LICHT KRIJGEN~
(Toestemming verkrijgen)

BANGKOK:- De private sector heeft van de overheid toestemming gekregen om Covid19 vaccins te importeren, zo liet president van de Federatie van Thai Industries (FTI), Khun Suphan Mongkolsutee, gisteravond weten. Hij vertelde dit na een ontmoeting met premier Prayut Chan-o-cha om de verkrijging van vaccins te bespreken.

Het hoofd van de industrie zei dat de regering het proces om dit jaar 100 miljoen doses te verkrijgen, zal versnellen, met een ander vaccinmerk dat in mei wordt toegevoegd.

Thailand heeft tot dusver 61 miljoen AstraZeneca en 2,5 miljoen Sinovac-prikken besteld en onderhandelt over de aankoop van 5-10 miljoen doses van het Russische Sputnik V-vaccin.

De FTI zei dat het nu zal coördineren met de particuliere sector, inclusief particuliere ziekenhuisexploitanten, om vaccins te importeren.

Ondertussen kunnen bedrijven die vaccins voor hun eigen werknemers zoeken, hun vereisten registreren op www.fti.or.th.

Khun Suphan nodigde het publiek ook uit om zich via de MorPromptr-app voor hun prik in te schrijven voordat de regering op 1 mei massale vaccinatie lanceerde.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!