Chinees meesterbrein achter een “witwasmachine” in Pattaya opgepakt, een zwendeloperatie waar miljarden baht mee gemoeid waren

PATTAYA:- De nationale politie arresteerden in Pattaya een Chinese man op beschuldiging van het witwassen van meer dan 2,5 miljard baht voor de zwendel callcenterbende in Cambodja.

De arrestatie begeleid door het Thaise immigratiebureau, het TIMB, werd uitgevoerd als reactie op het criminele gedrag van de Chinees die burgers schade berokkende en het imago van het land aantastte. De details van deze arrestatie zouden later vandaag tijdens een persconferentie worden vrijgegeven.

Het TIMB onthulde dat de Chinese ambassade de Thaise autoriteiten op de hoogte heeft gebracht van de verdachte, de 40-jarige Xu Wei, die gezocht wordt in China.

Uit later onderzoek door de politie bleek dat Xu Thailand binnenkwam met een toeristenvisum en in een luxueus condominium in het Bang Lamung-district van Pattaya verbleef.

De politie voerden een inval uit in zijn woning, waarbij Xu vrijwillig samenwerkte met de autoriteiten. De zoektocht bleek vruchtbaar toen agenten verschillende mobiele telefoons en creditcards ontdekten, die als mogelijk bewijs dienden voor zijn betrokkenheid bij de illegale activiteiten.

Volgens de bekentenis van Xu was hij verantwoordelijk voor het omzetten van bendefondsen van zwendelcallcenters in digitale valuta, goud en onroerend goed. Daarnaast coördineerde hij ook met een groep Chinezen die ook in Thailand goud en onroerend goed wilden kopen.

Onlangs zijn twee Chinese staatsburgers door de Thaise politie gearresteerd in hun luxe huis in de wijk Prawet in Bangkok. De twee bedrogen slachtoffers in Thailand, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, resulterend in financiële verliezen van meer dan 35 miljoen baht in Thailand en maar liefst 1 miljard baht in het buitenland.

Hun criminele activiteiten boden hen een weelderig huis van twee verdiepingen dat een oppervlakte van 600 vierkante meter beslaat en dat een waarde had van meer dan 60 miljoen baht.

Het onderzoek bij de woning leidde de politie naar 16 verdachte woningen in hetzelfde dorp. Van elk huis werden meer activa in beslag genomen, zoals luxe auto’s, eigendomsbewijzen en contant geld.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!