China zal Thailand bijstaan in de strijd tegen de Chinese informele economie

BANGKOK:-De Chinese regering is bereid haar Thaise tegenhanger te steunen in de strijd tegen de zgn. Chinese informele economie in Thailand.  De twee landen werken nauw samen om grensoverschrijdende misdaden zoals online gokken en callcenterfraude te bestrijden, aldus de Chinese ambassade in Bangkok in een verklaring die vandaag op haar Facebook-pagina is gepubliceerd.  

De verklaring is een reactie op de uitgebreide berichtgeving in de media over Chinese grijze handel in Thailand in de afgelopen weken, die Chinese bedrijven over het algemeen in een negatief daglicht heeft gesteld.

De ambassade schreef dat de Chinese regering er bij alle overzeese Chinezen en bedrijven op heeft aangedrongen zich strikt te houden aan de wetten en tradities van hun gastland.  

In Thailand, zei de ambassade, hebben Chinese bedrijven enorme bijdragen geleverd aan de economische ontwikkeling en goede doelen in Thailand.  De ambassade wees erop dat slechts een paar groepen Chinese zakenlieden in Thailand betrokken zijn bij illegale activiteiten en dat het ongepast zou zijn om het wangedrag van enkelen de schuld te geven van de velen en dit als excuus te gebruiken om zich te verzetten tegen handel en economische samenwerking tussen China en China tegen Thailand en China.

De ambassade waarschuwde ook voor een “invloedrijke derde hand” die probeert de reputatie van China te bezoedelen en de vriendschappelijke betrekkingen tussen China en Thailand te ondermijnen.  China zal zich krachtig verzetten tegen dergelijke pogingen en samenwerken met het Thaise volk om goede betrekkingen tussen de twee landen te onderhouden, aldus de verklaring.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!