Witte leeuwenwelp weet uit het huis van een Chinese man in Pattaya te ontsnappen 

PATTAYA:- Inwoners van een prestigieuze woongemeenschap in Pattaya riepen de autoriteiten op om het huis van een Chinese man te onderzoeken nadat ze getuige waren geweest van een witte leeuwenwelp die door hun gemeenschap dwaalde.

De 39-jarige Chinese man genaamd Shen Tai nam contact op met de politie van Pattaya dat zijn drie maanden oude vrouwelijke witte leeuwenwelp was ontsnapt. Later liet hij de politie weten dat hij zijn huisdier in het huis had verstopt.

Nadat ze hadden gehoord over de ontsnapping van de leeuw, waren de buren van de man ongerust over een ander incident en verzochten ze de relevante autoriteiten om het huis te onderzoeken en maatregelen te nemen om hun veiligheid te waarborgen.

Medewerkers van het Regionaal bureau beschermde dieren regio 2 (Sriracha) of PARO 2, doorzochten het huis gisteren, 1 maart. Ze ontdekten dat Shen zijn leeuwenwelp niet in een kooi had opgesloten en hem vrij had laten rondlopen.

Mr. Shen verklaarde dat hij de welp voor 500.000 baht had gekocht van een leeuwenboerderij in de centrale provincie Chachengsao, eigendom van een Thaise man genaamd Yothin Nakkorn.  Hij liet de officieren het aankoopdocument zien, maar hij had niet de benodigde toestemming om de leeuw groot te brengen.

De politie adviseerde Me. Shen om zijn huisdier uiterlijk op donderdag 16 maart bij PARO 2 te registreren. Zo niet, dan riskeert hij een gevangenisstraf van maximaal een jaar, een boete van maximaal 100.000 baht, of beide, volgens secties 19 en 90 van de Wildlife Preservation.  en Beschermingswet.

De dierenarts van PARO 2, khun Pairoj Prommawat, legde aan Thairath uit dat de witte leeuw, een Panthera leo, een beschermde diersoort wasa. Mensen kunnen ze als huisdier houden, maar ze hebben wel toestemming nodig.  De autoriteiten zullen ook het opfokgebied onderzoeken om de veiligheid van zowel eigenaren van gezelschapsdieren als omwonenden te waarborgen.

De witte leeuw is een zeldzame genetische mutatie van de Afrikaanse leeuw of Panthera leo.  Ze zijn geen aparte soort van de andere Afrikaanse leeuw, maar eerder een kleurvariatie.  Vanwege verlies van leefgebied en jacht wordt de witte leeuw als bedreigd beschouwd, met slechts een paar honderd in het wild.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!