Het niveau van de Mekong is echt te laag, de Thaise regering is in onderhandeling met de buren

~HET WATER LOOPT ALTIJD NAAR ZEE~
(Zij die al het meest hebben, krijgen ook het meeste)

BANGKOK:- De Thaise regering wil met de inwoners van de Mekong gaan praten om de schommelingen in het waterpeil te verhelpen die dorpelingen en vissers in zeven provincies van Thailand in hun knip treffen.  

Het Mekong National Committee heeft het Office of National Water Resources (ONWR) en het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht gegeven om met China samen te werken aan gemeenschappelijke richtlijnen voor waterbeheer van Lancang, de Chinese naam voor het bovenste deel van de Mekong.  

Beide autoriteiten hebben de taak om tijdig afspraken te maken over samenwerking op het gebied van waterbeheer tussen Thailand en Laos om de zorgwekkende schommelingen veroorzaakt door verschillende factoren onder controle te krijgen.  

De commissie gaat ervan uit dat het waterpeil in de Mekong in de periode van april tot mei zal fluctueren  aangezien er in de eerste maanden van het nieuwe regenseizoen grote hoeveelheden water worden verwacht.  

Ook daarom moeten de effecten van de waterfluctuaties op de dorpelingen in de Thaise provincies aan de rivier worden gemonitord en moeten tegenmaatregelen worden genomen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Div. Thaise kranten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!