China biedt de Thaise marine twee onderzeeërs van de Song-klasse aan

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Marine heeft afgelopen zaterdag laten weten dat China twee onderzeeërs van de Song-klasse aan Thailand zou willen leveren, dit naar verluidt een gesprek te hebben gevoerd met een team onder leiding van vice-premier Prawit Wongsuwan.

Het is echter nog onduidelijk of de onderzeeërs worden geschonken of voor een speciale prijs worden verkocht.

“China heeft onlangs twee onderzeeërs van de Ming-klasse overhandigd aan het leger van Myanmar, dus dit zou een gratis aanbod kunnen zijn”, aldus een bron van de marine.  

“We moeten echter andere details controleren, zoals reparatie- en importkosten.”

Een onderzeeërgerelateerde website zei dat dit aanbod interessant was omdat de interne structuur van onderzeeërs van de Song-klasse vergelijkbaar was met die van de Yuan-klasse.

“Deze onderzeeërs kunnen worden gebruikt om cadetten te trainen terwijl de marine wacht op de levering van nieuwe”, aldus de website.  “De marine zal de komende twee tot drie jaar meer dan 10 miljard baht besparen.”

De marine bestelde vorig jaar twee Yuan-klasse S26T-onderzeeërs ter waarde van 22,5 miljard baht uit China.  Dit plan is echter op grote schaal bekritiseerd omdat critici erop wijzen dat Thailand geen maritieme bedreigingen kent en dat de ondiepe wateren van de Golf van Thailand niet vatbaar zijn voor onderzeese activiteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!