Chiang Mai koopt dode bladeren op om bosbranden te voorkomen.

~ALS BLAD VAN DE BOOM VERANDEREN~
(Geheel anders gaan gedragen)

CHIANG MAI:- De autoriteiten van Chiang Mai kopen tonnen gedroogde bladeren van dorpelingen op om bosbranden en vervuiling aan te pakken die worden veroorzaakt door het verbranden van dode vegetatie in de provincie.

De stad Chiang Mai stond deze maand bovenaan de wereldranglijst van luchtverontreiniging, omdat brandende velden en bossen de provincie in uiterst gevaarlijk nevel hulde.

Als reactie hierop heeft het plaatselijke bureau voor natuurlijke hulpbronnen en milieu in 34 dorpen een plan gelanceerd waardoor bewoners bladeren en landbouwafval van bossen en boerderijen kunnen verkopen.

Het plan, dat op 15 maart van start ging, had op woensdag 16,69 ton dode bladeren verzameld en mikt op een totaal van ongeveer 50 miljoen ton.

Het jaarlijkse brandseizoen veroorzaakt elk jaar een giftige PM2,5-nevel in de noordelijke provincies, waardoor de ademhalingsproblemen voor lokale bewoners sterk toenemen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!