Chiang Mai breidt het drank- en rookverbod van Songkran uit,  de gouverneur belooft strenge handhaving gedurende een festivalperiode van drie weken

CHIANG MAI:- zal de verkoop en consumptie van alcohol, evenals roken, verbieden in veel openbare ruimtes, waaronder die rond de stadsgracht, tijdens het uitgebreide Songkran-festival deze maand.

De beperkingen zouden van kracht zijn van 1 tot 21 april, zo vertelde de provinciale gouverneur en voorzitter van een stadscommissie voor de controle op alcoholische dranken en tabaksproducten, Khun Nirat Phongsitthithawon.

Ze omvatten een verbod op de verkoop en consumptie van alcoholische dranken, samen met het roken van sigaretten en vapen, in kantoren van de overheid en staatsbedrijven, scholen, tempels en andere plaatsen onder toezicht van een overheidsinstantie of staatsbedrijf. Het zou zich ook uitstrekken tot openbare parken en wegen langs de gracht.

De controles zullen ook worden uitgevoerd op bepaalde wegen, waaronder Rat Chiang Saen, Manee Nopparat, Bunrueang Rit, Chang Lor, Arak, Chaiyapoom, Kotchasarn, Sri Poom en Mun Mueang Road.

Het verkopen en drinken van alcohol wordt ook verboden in voertuigen, op voetpaden, langs de weg en buiten winkelcentra.

Locaties met speciale vergunningen zijn vrijgesteld van het verbod van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 uur tot middernacht.

De officiële feestdag van Songkran duurt van 13 tot 17 april, maar het “World Songkran Festival” zal van 1 tot 21 april in veel gebieden in Thailand worden gehouden om het toerisme te stimuleren.

Ambtenaren kondigden eerder aan dat de regels strikt zouden worden gehandhaafd om waterspattende locaties in het hele land volledig alcoholvrij te maken tijdens het Songkran-festival

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Chiang City News

Eén gedachte over “Chiang Mai breidt het drank- en rookverbod van Songkran uit,  de gouverneur belooft strenge handhaving gedurende een festivalperiode van drie weken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!