100 olifanten uit kamp in centraal thailand worden vanwege overstromingen geëvacueerd 

AYUTTHAYA:- De olifant, waar menig mens een zwak hart voor heeft, is in Thailand ook het slachtoffers van de overstromingen van het land.  In de centrale provincie Ayutthaya bereiden de autoriteiten zich voor op de mogelijke evacuatie van ongeveer 100 olifanten uit een kamp nadat een rivier daar buiten zijn oevers is getreden.

De Lopburi-rivier was gisterochtend 30 centimeter gestegen, zo meldde Nation Thailand.  Overstromingen vanuit de overstromende rivier troffen huizen in het hoofddistrict van Ayutthaya, evenals het Ayutthaya Elephant Palace en de Royal Kraal.

Volgens de adjunct-directeur van het kamp staan ​​grasvelden waar de olifanten zich voeden onder water.  Arbeiders, vrijwilligers en troepen haastten zich om dijken te bouwen om het olifantenkamp te beschermen.

De plv. directeur van het kamp, ​​Khun Riangthongbat Meephan, zei dat zijn personeel eerst zou proberen de olifanten naar hoger gelegen gebieden te verplaatsen, ver weg van de rivieroever.  Hij zei echter dat de olifanten mogelijk naar een andere tambon moeten worden verplaatst als het water de dammen daadwerkelijk overstromen.

De overstromingen treffen gemeenschappen in heel Thailand.  Met een groot areaal dat wordt gesmoord door seizoensstormen en stijgende rivieren, dreigen de voedselprijzen te stijgen, terwijl het herstel van het toerisme ongetwijfeld zal worden vertraagd.

Naar schatting 1,2 miljoen rai gecultiveerd land en bijna 82.000 huizen in 510 provincies werden beschadigd.  Nu er voor de komende weken meer stormen worden voorspeld, onderneemt de regering actie om verdere schade aan gewassen en huizen tot een minimum te beperken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!